Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση η ειδικής επιτροπής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 36MW, της εταιρείας Iliako Power III επί τριών γηπέδων, συνολικής εκτάσεως 395.911,51 τ.μ., στην Αετοράχη του Δήμου Ελασσόνας, όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο τα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κων. Αγοραστός, απαντώντας στις αντιδράσεις κατοίκων της Αετοράχης, που βρέθηκαν χθες στη συνεδρίαση προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτό το έργο.

«Δεν μπορούμε να μειώσουμε τα βοσκοτόπια μας και την παραγωγική γη. Δεν μπορούμε να αποψιλώσουμε τα χωριά μας, και δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός, σημειώνοντας πως «η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας έκανε επιτόπιο έλεγχο και είδε ότι υπάρχουν ελλείψεις. Ως εκ τούτου η γνωμοδότηση ήταν αρνητική. Η προτεινόμενη έκταση στην Αετοράχη, χρησιμοποιείται ως βοσκότοπος…».

Αντιθέτως το Συμβούλιο ενέκρινε αρκετές άλλες επενδύσεις φωτοβολταϊκών σταθμών σε Μεγάλο Μοναστήρι, Μοσχοχώρι, Νέο Περιβόλι, Υπέρεια, Δίλοφο, Καλλιθέα κ.α.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Λένα Κισσάβου, Ελευθερία)