Το βαμβάκι είναι από τα αγροτικά προϊόντα που αποθηκεύονται χωρίς πρόβλημα και μπορεί να πουληθεί όποτε κριθεί ότι έχει την καλυτερη τιμή.

Η τιμή ρεκόρ, που ήδη ξεπέρασε τα 90 λεπτά το κιλό, έχει κινητοποιήσει τους αγρότες στον θεσσαλικό κάμπο που στρέφονται μαζικά στην καλλιέργεια του λευκού χρυσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, κύκλοι εκκοκκιστών θεωρούν πιθανό η τιμή να ξεπεράσει τα 100 λεπτά το κιλό. Με άλλα λόγια όποιος έχει αποθηκευμένο βαμβάκι μπορεί να ...γίνει πλούσιος.

Ο καλός καιρός των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με το πολύ καλό κλίμα όσον αφορά στην χρηματιστηριακή τιμή του προϊόντος, δημιουργεί τις καλύτερες των προϋποθέσεων για την σπορά βάμβακος, η οποία και αναμένεται να συνεχιστεί.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα Αγρότυπος ο Λαρισαίος αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος, από τις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, άρχισαν να προσφέρονται σε παραγωγούς τιμές για προ-πωλήσεις άνω των 90 λεπτών το κιλό, δεδομένου ότι στις 20 του μήνα η τιμή για το εκκοκκισμένο προϊόν έφθασε στα 1,67 cents ανά λίμπρα, μια τιμή που με αναγωγή στο σύσπορο, φθάνει στα... 1,09 ευρώ το κιλό.

Πρόσθετη ώθηση στις τιμές του βαμβακιού διεθνώς λέγεται πως έδωσε και η είδηση, ότι η Ινδία αποφάσισε να μηδενίσει τον εισαγωγικό δασμό στο βαμβάκι.

Σύμφωνα με τον Σιδερόπουλο, από όποια άποψη κι αν το δει ένας παραγωγός, η συγκυρία της τόσο αυξημένης εμπορικής τιμής που μέχρι λίγα χρόνια πριν ήταν 37-40 λεπτά, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα για προ-συμβόλαια σε μέρος της παραγωγής, η ειδική ενίσχυση βάμβακος που διόλου αμελητέα δεν είναι, αλλά και τα χρήματα των προγραμμάτων, στρέφει αρκετό κόσμο στο βαμβάκι.

Z.H. thessaliaeconomy.gr