Μικρή ανάσα στο μεγάλο πρόβλημα έλλειψης εργατικών χεριών στην ύπαιθρο, πρόβλημα ιδιαίτερα έντονο και στη Θεσσαλία, αναμένεται να δώσει συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης με την Αίγυπτο για 5.000 εργάτες γης, με προβλεπόμενο όριο παραμονής 9 μήνες εντός ενός έτους, το οποίο είναι το μέγιστο που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, κάθε εργάτης γης θα λαμβάνει δηλαδή άδεια διαμονής με την υποχρέωση ο δικαιούχος να επιστρέφει στη χώρα προέλευσής του παρουσιάζοντας ενεργή σύμβαση εποχικής εργασίας πριν από την αναχώρησή του για την Ελλάδα. 

Η Ελλάδα χρειάζεται ούτε λίγο ούτε πολύ 50.000 εργατικά χέρια, αριθμός που το μίνιμουμ που μπορεί να πέσει ώστε να καλυφθούν βασικές ανάγκες είναι οι 30.000. Στο πλαίσιο αυτό, το μοντέλο που είναι έτοιμο να εφαρμοστεί με την Αίγυπτο, βρίσκεται σε συζητήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Βιετνάμ και της Ινδίας για υποδοχή άλλων 10.000 εργατών συνολικά από τις δυο χώρες. Το τελευταίο διάστημα στις επαφές από κυβερνητικής πλευράς έχουν προστεθεί και οι Φιλιππίνες.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr