Ολοκλήρωσε την επένδυση στις εγκαταστάσεις της η εταιρεία, Κοτόπουλα Θεσσαλίας, που πρόσφατα προχώρησε και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

O ιδιοκτήτης της εταιρείας, Δημήτρης Ζιώγας, εξηγεί ότι η εν λόγω επένδυση, που έλαβε και τη σχετική έγκριση από τον Αναπτυξιακό, είχε ως στόχο τη βελτίωση των αποδόσεων της εταιρείας με έδρα την Λάρισα. "Θέλαμε να βελτιώσουμε την παραγωγή και τις αποδόσεις, να μειώσουμε τον πληθυσμό ανά τετραγωνικό, προσφέροντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και να εκσυγχρονίσουμε τα μηχανήματα", υπογράμμισε.

ΣΕ ΤΙ ΑΦΟΡΑ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Ειδικότερα, η επένδυση, που αφορά στη θεμελιώδη αλλαγή της παραγωγικής διαδικασίας πτηνοτροφικής μονάδας, έχει προϋπολογισμό €1,1 εκατ. και αφορά σε: • Κτιριακές εγκαταστάσεις • Έργα διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου • Εξοπλισμό – τεχνικές (ειδικές) εγκαταστάσεις.

Η επένδυση ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση από τον Αναπτυξιακό ύψους €381,5 χιλ., με ίδια κεφάλαια €163,5 χιλ., αλλά και μεσομακροπρόθεσμο τραπεζικό δάνειο €545 χιλ.

Πρόκειται για ένα project που θα συμβάλλει, σύμφωνα με τον κ. Ζιώγα, και στη διατήρηση της βιωσιμότητας της εταιρείας, ενώ θα ενισχύσει και το μερίδιό της στον κλάδο της πτηνοτροφίας συνολικά.

ΠΑΓΏΣΕ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ

Μάλιστα, στα σχέδια της εταιρείας, που διαθέτει την παραγωγή, ήταν και η ανέγερση νέας πτηνοτροφικής μονάδας στην Θεσσαλία, ωστόσο η αύξηση του κόστους κατασκευής κατά 40% ανέβαλλε την επένδυση. Προσθέτει δε, ότι οι αυξήσεις σε ζωοτροφές και ενέργεια έχουν αυξήσει το κόστος παραγωγής, χωρίς ωστόσο η εταιρεία να έχει περάσει ανατιμήσεις στα προϊόντα, λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παραγωγή διατίθεται σε πτηνοσφαγείο. "Οι τιμές είναι σταθερές, δεν υπάρχουν αυξήσεις, διαφορετικά η τιμή στο κοτόπουλο θα έπρεπε να είναι διπλάσια από ότι είναι τώρα".

Στέλλα Αυγουστάκη FnB