Ημερίδες με τίτλο «Βιώσιμη και ποιοτική καλλιέργεια βάμβακος: η πορεία της στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω της νέας ΚΑΠ» έχει προγραμματίσει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος οι οποίες θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης.

Μία εξ' αυτών θα διεξαχθεί στη Θεσσαλία και συγκεριμένα στην Καρδίτσα στην στις 11 Μαρτίου, ενώ οι άλλες στη Λιβαδειά (9 Μαρτίου),  στις Φέρες Έβρου (16 Μαρτίου) και στη Θεσσαλονίκη (18 Μαρτίου), με ώρα προσέλευσης 5 το απόγευμα.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν αφορούν την Εθνική Στρατηγική για το βαμβάκι, την ποιότητα του προϊόντος, τα πρόγραμμα που υλοποιεί η Διεπαγγελματική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στη φυτική παραγωγή, με ιδιαίτερη έμφαση στο βαμβάκι, τη θέση του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά και τις προοπτικές τιμών του προϊόντος για την επόμενη καλλιεργητική χρονιά.

Αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, όλων των σχετικών με την βαμβακοκαλλιέργεια κλάδων από όλη την Ελλάδα, ήτοι παραγωγοί, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρείες Σποροπαραγωγής και εμπορίας.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr