Σπουδαίο το παρόν, λαμπρό το μέλλον του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων κατά τον Αχιλλέα Λιούτα, όπως τα περιέγραψε στην πρόσφατη γενική συνέλευση της πρώην ΕΑΣ Τρικάλων η οποία λόγω χρεοκοπίας έχει καταφύγει στο άρθρο 99. Ο πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στο βαμβάκι.

«Η αλλαγή του κλίματος επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα. Η φετινή εκκοκκιστική περίοδος ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών. Καταφέραμε να εκκοκκίσουμε πολλαπλάσιες ποσότητες βαμβακιού σε σχέση με πέρυσι. Τα θετικά αποτελέσματα αυτής της πραγματικότητας θα καταγραφούν στην τρέχουσα χρήση ενισχύοντας σημαντικά τη ρευστότητα του Συνεταιρισμού».

Μόνο που η Ένωση των Τρικάλων έχει βγει από το παιχνίδι του λευκού χρυσού. Δεν αγοράζει και δεν εμπορεύεται βαμβάκι από τους τοπικούς παραγωγούς για λογαριασμό της όπως άλλωστε είναι η αποστολή της και συνέβαινε συνεχώς από ιδρύσεώς της. Από πέρυσι παραχώρησε αντί ενοικίου το εκκοκκιστήριό της στον πρώην ανταγωνιστή της Καραγιώργο και δουλεύει αποκλειστικά για την εταιρεία του θεσσαλονικιού εκκοκκιστή, λαμβάνοντας μια προμήθεια για τον κόπο της.

Εκείνο, λοιπόν, που παρέλειψε να πει ο πρόεδρος Λιούτας στους τοπικούς αγρότες είναι ότι η “Αφοι Καραγιώργου ΑΒΕΕ” τα πήγε εξαιρετικά στη φετινή εκκοκκιστική περίοδο στα Τρίκαλα.

Πρόκειται για έναν ακόμα θρίαμβο του συνεταιριστικού κινήματος.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr