Πολύ καλές είναι οι προοπτικές φέτος για τα ελληνικά σταφύλια χωρίς κουκούτσι στην αγορά της Γερμανίας, ενώ αντίθετα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τα νεκταρίνια και τα ακτινίδια, σύμφωνα με τον Θεολόγο Χατζηβασιλειάδη, διευθυντή αγορών και πωλήσεων της γερμανικής Hans Kuffer Fruchthandel. «Η επόμενη επιτυχία θα είναι τα σταφύλια χωρίς κουκούτσι. Η συγκομιδή θα αρχίσει σε δύο εβδομάδες. Τόσο τα ροζέ όσο και τα ανοιχτόχρωμα σταφύλια χωρίς κουκούτσι είναι πολύ καλής ποιότητας. Ο καλός καιρός έχει συνεισφέρει πάρα πολύ σε αυτό. Είναι μία πολύ καλή χρονιά για τα σταφύλια στην Ελλάδα, όσον αφορά στην ποιότητα», δήλωσε ο κ. Χατζηβασιλειάδης στο Fresh Plaza.

Από την άλλη, τόνισε: «Ο παγετός έχει σχεδόν καταστρέψει τα άνθη των νεκταρινιών. Παρόμοια μοιάζει να είναι η κατάσταση για τα ακτινίδια. Είναι κατά κάποιον τρόπο μια καταστροφή». Όσον αφορά στις φράουλες, ο παρατήρησε πως η ποιότητά τους φέτος ήταν πεσμένη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. «Τα φυτά φυτεύονται τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Κάποια στιγμή δεν παράγουν πια προϊόν, και γι’ αυτό η Ελλάδα έχει σταματήσει να εξάγει στη Γερμανία εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες», επεσήμανε. Αντίθετα, τα ελληνικά κεράσια συνεχίσουν να είναι πολύ δημοφιλή στη Γερμανία, και η υψηλή τους ποιότητα δημιούργησε υψηλή ζήτηση γι’ αυτά από τους Γερμανούς καταναλωτές.

foodreporter