Οι αριθμοί δεν ψεύδονται και αποκαλύπτουν τη νέα πραγματικότητα στα μέρη μας.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για τις ζημιές από την κακοκαιρία “Daniel”, επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης σε καταστροφικό συμβάν από το 1993 που συγκεντρώνονται στοιχεία από την ΕΑΕΕ έως και σήμερα. 

Με τις δηλώσεις των ασφαλιστικών εταιριών που συμμετέχουν στη σχετική έρευνα της ΕΑΕΕ, αναφέρθηκαν συνολικά 7.426 ζημιές. Το ύψος των αποζημιώσεων για αυτές εκτιμάται συνολικά σε 372,05 εκατ. ευρώ.

Το 2023, σε μία μόλις χρονιά δηλαδή, η εκτίμηση των αποζημιώσεων της ασφαλιστικής αγοράς για δασικές πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα ξεπερνά τα 420 εκατ. ευρώ. Από τα στοιχεία που συλλέγει η ΕΑΕΕ διαφαίνεται με ξεκάθαρο τρόπο η αύξηση της συχνότητας και της σφοδρότητας των καταστροφικών περιστατικών τα τελευταία χρόνια: από το 2017 έως σήμερα έχει καταγραφεί το 70% των συνολικών αποζημιώσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς από το 1993 που υπάρχουν στοιχεία (665 εκατ. ευρώ από τα 951 εκατ. ευρώ).

Η ζωή μας στη Θεσσαλία αλλάζει …

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr