Σε καταγγελία κατά επιχείρησης εστίασης στο νησί της Σκιάθου προχώρησε γυναίκα στην Εισαγγελία Λάρισας, κάνοντας λόγο για αυθαιρεσίες του καταστήματος σχετικά με κατασκευές στον αιγιαλό και για υποβάθμιση περιβάλλοντος. Η υπόθεση κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου λόγω αρμοδιότητας, ενώ διατάχθηκε και η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα, η οποία εκτιμάται πως μάλλον επισκέφτηκε τη Σκιάθο ως τουρίστρια κατήγγειλε στην Εισαγγελία Λάρισας ότι επιχείρηση εστίασης στο νησί έχει προχωρήσει σε παράνομες κατασκευές στην παραλία και έχει δημιουργήσει παράνομη κατασκευή αποχέτευσης, μέσω της οποίας καταλήγουν απόβλητα στη θάλασσα.

Η καταγγελία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Λάρισας στην αντίστοιχη υπηρεσία του Βόλου, λόγω αρμοδιότητας και ο εισαγγελέας υπηρεσίας διέταξε την πραγματοποίηση προκαταρκτικής έρευνας, με διερευνώμενα αδικήματα την παράνομη μεταβολή αιγιαλού, την ύπαρξη αυθαίρετων κατασκευών και την υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου καλείται να διεξάγει αυτοψία στο κατάστημα που αναφέρεται στην καταγγελία, να λάβει καταθέσεις των υπεύθυνων και, αν διαπιστωθούν παραβάσεις, να κληθούν οι υπεύθυνοι του καταστήματος να δώσουν εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου, που θα αποφασίσει αν ασκηθούν διώξεις. Να σημειωθεί πως επιπλέον θα αναζητηθεί και το πρόσωπο το οποίο υπέβαλε την καταγγελία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έγινε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να διαπιστωθεί η αξιοπιστία του.

Γιώργος Στεργίου Θεσσαλία