Το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία ποιότητα στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου «Berlin Global Olive Oil Awards», έλαβε η τοπική οικογενειακή επιχείρηση Antoniou Skopelos.

Ο Γιάννης Αντωνίου μιλώντας για τη διάκριση της οικογενειακής επιχείρησης, ανέφερε μεταξύ άλλων «Έχουμε ιστορία 130 χρόνων ως οικογενειακή επιχείρηση. Από τον προπάππου, στον παππού. Από το 2000 η επιχείρηση μεταγκαταστάθηκε σε νέο κτίριο στη Γλώσσα Σκοπέλου. Εκσυγχρονίζουμε τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό μας, ενώ εδώ και 10 χρόνια δίνουμε και λιανική, καθώς δημιουργήσαμε συσκευαστήριο και μονάδα τυποποίησης».

Ο κ. Αντωνίου, αναφέρθηκε και στον μουσειακό χώρο όπου διατηρεί η οικογένεια, με τα παλιά μηχανήματα και τις πέτρες από τα παλιά χρόνια που λειτουργούσε η επιχείρηση, πραγματοποιώντας ξεναγήσεις σε τουρίστες που επισκέπτονται το νησί και θέλουν να μάθουν για την ιστορία των τοπικών προϊόντων.

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση, συνεργάζεται και προμηθεύει τις Σποράδες, τον Βόλο, ενώ έχει «ανοιχτεί» και σε αγορές του εξωτερικού.

Πέρυσι συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό στο Λονδίνο, κερδίζοντας το τρίτο βραβείο για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην κατηγορία ποιότητα, ενώ φέτος κέρδισε το ασημένιο βραβείο στην ίδια κατηγορία για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου «Berlin Global Olive Oil Awards». Μάλιστα συμμετείχε και φέτος στη διεθνή έκθεση στο Λονδίνο και τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα Ιουνίου.

«Στόχος μας είναι να στήσουμε κάτι σταθερό, σοβαρό και ό,τι κάνουμε γίνεται με αγάπη» δήλωσε ο κ. Αντωνίου.

Αναστασία Φύσσα (Θεσσαλία)