Τη συγκομισμένη παραγωγή αμυγδάλου έχουν βάλει στο στόχαστρο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν καλή πληροφόρηση, καθώς δρουν στοχευμένα. Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί δύο κλοπές από αποθήκες που θεωρούνται πρωτοφανείς και κατά μια πρώτη εξήγηση οι κλοπές αποδίδονται στις αυξημένες φέτος τιμές.

Η πρώτη κλοπή σημειώθηκε στη Λάρισα πριν από μερικές ημέρες με τους δράστες να κλέβουν μεγάλη ποσότητα αμυγδάλων, που είχαν αποθηκευθεί πρόχειρα, προκειμένου να «στεγνώσουν» και μάλιστα έτσι φέρεται να έκλεψαν τη σοδειά του Λαρισαίου παραγωγού, προτού δηλαδή τοποθετηθεί σε τσουβάλια.

Η δεύτερη κλοπή σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα και στο διάστημα από τις 8 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έως τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής από αποθήκη βιομηχανίας σε χωριό του Δήμου Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες έκοψαν την αλυσίδα της συρμάτινης περίφραξης και στη συνέχεια παραβίασαν πλαϊνή πόρτα της επιχείρησης. Έτσι ερεύνησαν όλους τους χώρους, ενώ από τα γραφεία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Οι δράστες δεν περιορίστηκαν εκεί, αλλά αφαίρεσαν στη συνέχεια και τέσσερις τόνους αμύγδαλα που ήταν αποθηκευμένα σε σακιά σε χώρο μέσα στη βιομηχανία. Σύμφωνα με υπολογισμούς, η δηλωθείσα αξία των κλεμμένων αμυγδάλων ανέρχεται σε 20.000 ευρώ και αυτό κατά την Αστυνομία θεωρείται ως ένα κίνητρο για τις φετινές κλοπές.

Εκτιμάται επίσης ότι στην προχθεσινή κλοπή απαιτήθηκε ικανός αριθμός δραστών για να μεταφορτώσουν τα δεκάδες σακιά με τους τέσσερις τόνους αμυγδάλου. Η προχθεσινή, καθότι δεύτερη κλοπή, οδηγεί στην εκτίμηση σύμφωνα με την οποία οι δράστες δρουν στοχευμένα, αφού δεν γνωρίζουν μόνο πως έχει προηγηθεί συγκομιδή, αλλά κυρίως σε ποιον χώρο φυλάσσεται η συγκομισμένη παραγωγή. Τις κλοπές ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Βαγγέλης Κακάρας Ελευθερία