Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται πολλές ιστοσελίδες που προσφέρουν νόμιμο online στοίχημα και έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες για τον συγκεκριμένο λόγο. Το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, επιτρέπει στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες να προσφέρουν, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες αθλητικού στοιχήματος, υπαγόμενες σε μεταβατικό καθεστώς βάσει της παραγράφου 12 του άρθρου 50 (νόμος 4002/2011).

Η άνθηση της τεχνολογίας και τα μεγάλα άλματα που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια, έχουν επηρεάσει τους παράγοντες που ξεχωρίζουν τις στοιχηματικές από τις καλύτερες στοιχηματικές. Παραδοσιακά, οι παίκτες προτιμούσαν κατά κύριο λόγο τις γρήγορες πλατφόρμες με μεγάλες αποδόσεις και φυσικά... τις αξιόπιστες πληρωμές, αλλά και τη σωστή εξυπηρέτηση πελατών. Όσο όμως η τεχνολογία προχωρά, τα κριτήρια επιλογής που έρχονται να προστεθούν στη λήψη απόφασης για την εγγραφή σε κορυφαία στοιχηματική, γίνονται ολοένα και περισσότερα. Για παράδειγμα, οι κορυφαίες στοιχηματικές που σέβονται τους πελάτες τους, έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη μιας λειτουργικής mobile έκδοσης ή, ακόμα καλύτερα, μιας εύχρηστης εφαρμογής. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς μέρα με τη μέρα, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο αυτοί που στοιχηματίζουν χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Η αξιολόγηση μιας στοιχηματικής βασίζεται σε κριτήρια που καθορίζονται από συγκεκριμένες παραμέτρους που έχουν μεγάλη σημασία, τόσο για την πληρότητα όσο και για την αξιοπιστία μιας στοιχηματικής στο ίντερνετ.

Κριτήρια αξιολόγησης για κορυφαίες στοιχηματικές

Πριν αποφασίσεις ποια είναι η κατάλληλη στοιχηματική για σένα, είναι τρομερά σημαντικό να εξετάσεις τις ακόλουθες παραμέτρους που θα σε βοηθήσουν στην απόφασή σου:

Αξιοπιστία - Φήμη

Έχουν υπάρξει στο παρελθόν στοιχηματικές που σκίασαν τη φήμη του κλάδου του αθλητικού στοιχήματος, καθώς αντιμετώπισαν προβλήματα με τον νόμο. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αξιοπιστία και τη φήμη μιας στοιχηματικής, δεν νοείται να υπάρχουν ερωτηματικά γύρω από το «πότε» και «αν» θα καταβάλει τα χρήματά σου. Το θετικό βέβαια είναι ότι τέτοιου είδους κακά παραδείγματα έχουν ανακαλυφθεί γρήγορα. Σε αυτό βοήθησαν οι κριτικές των εγγεγραμμένων χρηστών κατά μεγάλο ποστοστό.

Προσφορές*

Αποτελεί ίσως ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής, κι αυτό δεν είναι άλλο από τις διαθέσιμες προσφορές* των στοιχηματικών. Πρόκειται για ένα από τα πιο «βαριά χαρτιά» των στοιχηματικών, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες σε μία άκρως ανταγωνιστική αγορά, όπως είναι αυτή του online στοιχήματος. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρουν προγράμματα επιβράβευσης* στον παίκτη, ακόμα και καθημερινά bonus* που μπορεί να αφορούν μεμονωμένα ορισμένους αγώνες ή κάποιες διοργανώσεις. Ο Κανονισμός Εμπορικής Επικοινωνίας (ΦΕΚ/Β/1368) απαγορεύει την οποιαδήποτε διαφημιστική προωθητική ενέργεια εκ μέρους τόσο των στοιχηματικών, όσο και των συνεργαζόμενων ιστοσελίδων. Άρα, για να ανακαλύψεις περισσότερα για τις διαθέσιμες προσφορές*, θα χρειαστεί να γίνεις μέλος.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Αποδόσεις - Γκανιότα

Τι θα ήταν μια κορυφαία στοιχηματική χωρίς κορυφαίες αποδόσεις; Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι αποδόσεις είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει να έχεις υπόψη προτού επιλέξεις σε ποια στοιχηματική να γραφτείς. Εδώ όμως θέλει προσοχή: πολλοί παίκτες βασίζονται μόνο στις αποδόσεις για να επιλέξουν μια στοιχηματική. Αυτό είναι ξεκάθαρο λάθος. Ένας ακόμα παράγοντας που θα πρέπει να συνυπολογίσεις, είναι και η μηδενική γκανιότα*.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Διαθέσιμες επιλογές στοιχημάτων - Αγορές

Το συγκεκριμένο κριτήριο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όσων ασχολούνται με το στοίχημα για την επιλογή της καλύτερης στοιχηματικής. Όλες οι τοπ πλατφόρμες προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία αγορών αθλητικών στοιχημάτων. Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει να στοιχηματίσεις σε κάποιο αθλητικό γεγονός που θεωρείται ως μη δημοφιλές (όπως για παράδειγμα τα πολιτικά στοιχήματα, η κατηγορία «Διασκέδαση» ή ακόμη και όχι και τόσο διάσημα αθλήματα), τότε θα πρέπει να αναζητήσεις στοιχηματικές που έχουν τις συγκεκριμένες αγορές διαθέσιμες στο μενού τους. Οι κορυφαίες του είδους είναι οι Stoiximan, Bet365 και Novibet.

Ειδικά στοιχήματα

Τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτυχθεί ένας πολύ μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στις στοιχηματικές σε ό,τι αφορά το προσφερόμενο προϊόν τους, γεγονός που τις οδηγεί στη δημιουργία των δικών τους ειδικών στοιχημάτων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το αυτόματο cash out* από Bet365 και Bwin, το Bet Mentor* από τη Stoiximan, καθώς και η ασφάλεια στο παρολί* από τη Novibet.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Εξυπηρέτηση πελατών

Οι στοιχηματικές που όχι μόνο σέβονται τον εαυτό τους, αλλά και τον πελάτη τους, δίνουν μεγάλη έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα. Οι περισσότερες στοιχηματικές online προσφέρουν εξυπηρέτηση πελατών μέσω live chat που αποτελεί έναν άμεσο κι έυχρηστο τρόπο επικοινωνίας με το εξειδικευμένο προσωπικό τους. Πέρα από το live chat, άλλοι διαθέσιμοι τρόποι επικοινωνίας είναι η φόρμα επικοινωνίας, τα e-mail, τα τηλέφωνα, καθώς και εφαρμογές όπως το Viber και το Whatsapp. Οι τελευταίοι, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τρόπους επικοινωνίας, μιας που βρισκόμαστε στην εποχή των smartphones.

Χρόνος ανάληψης χρημάτων

Αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η άμεση διαθεσιμότητα των ενδεχόμενων κερδών σου από το στοίχημα, τότε θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στον απαιτούμενο χρόνο που ορίζεται από την κάθε στοιχηματική. Ο χρόνος ανάληψης από πλατφόρμα σε πλατφόρμα διαφέρει, αλλά συνήθως κυμαίνεται από 24 ώρες έως και 4-5 ημέρες. Όπως καταλαβαίνεις, το συγκεκριμένο κριτήριο δεν μπορείς να το διαπραγματευτείς, αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζεις από πριν το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να μεταφερθούν τα χρήματα στον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Live betting 

Μιας που έχει γίνει μια πολύ δημοφιλής κατηγορία τα τελευταία χρόνια, ήταν αναμενόμενο να συγκαταλέγεται στα κορυφαία κριτήρια για την επιλογή της ιδανικής στοιχηματικής. Το πλήθος των παιχνιδιών που διαθέτει μια στοιχηματική για ποντάρισμα live είναι το πρώτο κριτήριο. Το δεύτερο, ίσως και πιο σημαντικό, είναι το πόσο γρήγορα ενημερώνεται το σύστημα για τα δρώμενα σε ένα live γεγονός, αλλά και η ταχύτητα με την οποία γίνονται δεκτά τα όποια στοιχήματα επιθυμείς να τοποθετήσεις. Πολύ σημαντικό ρόλο επίσης, παίζει και το πλήθος των ειδικών στοιχημάτων που είναι διαθέσιμα για live στοιχηματισμό.

Ευκολία στη χρήση / Mobile app

Σε πολλές περιπτώσεις, το πλήθος των επιλογών σε διαθέσιμες αγορές των στοιχηματικών είναι τόσο μεγάλο, που ορισμένες φορές μπορεί και να αποπροσανατολιστείς. Η ευκολία στη χρήση ποικίλλει από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να μπορείς να τοποθετείς τα στοιχήματά σου εύκολα, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να ακολουθείς πολλά βήματα και πολύπλοκες διαδικασίες.

Υπάρχουν παίκτες που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη ηλικία και άνω που ίσως να μην ενδιαφέρονται για την εφαρμογή στο κινητό, καθώς έχουν συνηθίσει να τοποθετούν το στοίχημά τους από τον σταθερό τους υπολογιστή και την άνεση του χώρου τους. Οι πιο νεαροί παίκτες, συνηθίζουν να τοποθετούν τα στοιχήματά τους εν κινήσει, όποια ώρα και στιγμή επιθυμούν. Παρόλο που βρισκόμαστε στο 2021, υπάρχουν αρκετές στοιχηματικές που δεν έχουν ακολουθήσει την τάση της εποχής και δεν έχουν δημιουργήσει εφαρμογή για smartphones. Άλλες πάλι, όπως η Stoiximan και η Bet365 έχουν αναπτύξει εύχρηστα apps που «απογειώνουν» το παιχνίδι σου όπου κι αν βρίσκεσαι!

Ελάχιστη κατάθεση

Πρόκειται για ένα βασικό κριτήριο επιλογής ανάμεσα στους παίκτες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο στοίχημα και όχι τόσο για τους έμπειρους παίκτες. Αν λοιπόν το όριο της ελάχιστης κατάθεσης σε μια στοιχηματική είναι αρκετά υψηλό, σημαίνει ότι απευθύνεται περισσότερο στους πιο έμπειρους παίκτες. Στη διαφορετική περίπτωση που είναι χαμηλό, αυτό αποτελεί ένα καλό νέο για όσους εξοικιώνονται τώρα με τον κόσμο του online αθλητικού στοιχήματος.