Αύριο συζητείται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) η αίτηση επικύρωσης της από 27.10.2021 Συμφωνίας Εξυγίανσης της Χαλυβουργία Ελλάδος ΑΕ, συμφερόντων του ομίλου Νίκου Μάνεση, με συναινούντες πιστωτές το επενδυτικό κεφάλαιο HIG - που έχει εξαγοράσει τις απαιτήσεις της Eurobank και της Πειραιώς - και την Alpha Bank.

ΕΥΝΟΪΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

Η συμφωνία με τους πιστωτές έρχεται σε μία περίοδο, που οι τιμές του χάλυβα βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ η ζήτηση αναμένεται να παραμείνει ισχυρή, λόγω των νέων έργων και της εγχώριας αγοράς, διαμορφώνοντας εύρωστα περιθώρια κέρδους, που επιτρέπουν την εξυπηρέτηση του εναπομείναντος δανεισμού.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Αναχρηματοδότηση του δανεισμού €310 εκατ. Απόδοση έκτασης 290.000 τμ στον Ασπρόπυργο στην HIG για πάρκο logistics και απομείωση δανεισμού.

Η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης κατατέθηκε στις 27 Οκτωβρίου και προσυπογράφεται από τους μετόχους της Χαλυβουργίας, αλλά και πιστωτές της, που εκπροσωπούν το 75,8% του συνόλου των απαιτήσεων των θιγομένων πιστωτών της εταιρείας και το 99,9% των εμπραγμάτως εξασφαλισμένων ή με προσημείωση υποθήκης εξασφαλισμένων πιστωτών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (προ ανόδου τιμών χάλυβα σε ιστορικά υψηλά)

Τζίρος: €184,5 εκατ.

Μεικτά κέρδη: €23,5 εκατ.

EBITDA: €7 εκατ. 

BnB Daily