Η Del Monte είναι γνωστή στην Ελλάδα από την βιομηχανική μονάδα παραγωγής στη Λάρισα. Τυποποιεί και παράγει κομπόστες φρούτων, φρουτοσαλάτες, χυμούς φρούτων, τοματικά προϊόντα και κονσερβοποιημένα λαχανικά και ελιές. Με εξαίρεση ένα μικρό μέρος που διατίθεται στην εγχώρια αγορά, το σύνολο σχεδόν της παραγωγής της Del Monte στη Λάρισα διατίθεται σε αγορές του εξωτερικού, μέσω του δικτύου της Del Monte International που εδρεύει στο Μονακό. 

H επιχείρηση σε μόνιμη βάση απασχολεί περίπου 50 εργαζομένους (τα καλοκαίρια με τους έκτακτους φτάνει τους 700) και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της αφορά κομπόστες ροδάκινου και φρουτοσαλάτες.

Με βιομηχανικές μονάδες πέραν της Ελλάδος στην Κένυα, την Ιταλία, τη Βρετανία, την Ταϋλάνδη, τις Φιλιππίνες και άλλες χώρες, κυρίως της Αφρικής, η Del Monte Corporation αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κονσερβοποιημένων φρούτων και διεκδικεί την πρώτη θέση στην παραγωγή κονσερβοποιημένου ανανά παγκοσμίως. Προϊόντα της διατίθενται στην ελληνική αγορά από τη βιομηχανική και εμπορική εταιρεία ζυμαρικών και άλλων ειδών διατροφής Μέλισσα Κίκιζας Τροφίμων.

Η Del Monte ξεκίνησε την παραγωγή της στο εξωτερικό το 1892, παράγοντας κονσερβοποιημένα φρούτα, λαχανικά και χυμούς. Από το εξωτερικό μας έρχεται και η είδηση σύμφωνα με την οποία:

«Στη συνεργασία με σκοπό την επέκταση της προσφοράς κατεψυγμένων φρούτων σε όλα τα κανάλια διανομής καθώς και στη δημιουργία μιας νέας φιλοσοφίας λιανικής πώλησης τροφίμων και ποτών με βάση το επιτυχημένο μοντέλο στη Μέση Ανατολή θα προχωρήσουν η αμερικάνικη Fresh Del Monte που έχει την έδρα της στη Φλόριντα και η Del Monte Pacific από την Ασία, η οποία είναι εγγεγραμμένη στα χρηματιστήρια της Σιγκαπούρης και των Φιλιππίνων.

Η κοινοπραξία στην αρχή θα εστιάσει στην αγορά των ΗΠΑ με την πιθανότητα επέκτασης σε περιοχές όπου οι δύο εταιρείες αλληλοσυμπληρώνονται.

Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες είχαν αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα με άδειες δικαιωμάτων και διανομής προϊόντων σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

«Έχουμε λύσει τις διαφορές μας και έχουμε σταματήσει την οικονομική αβεβαιότητα που μπορεί να προκύψει από παρατεταμένες διαφορές», ανέφερε ο πρόεδρος της Del Monte Pacific C. Gapud. 

«Ανυπομονούμε να συνδυάσουμε τους πόρους της Del Monte Pacific, της αμερικανικής θυγατρικής Del Monte Foods και της Fresh Del Monte Produce και να εστιάσουμε τις κοινές μας προσπάθειες για να αναπτύξουμε και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα προσφέρουν στους καταναλωτές περισσότερα ποιοτικά, υγιεινά και premium προϊόντα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι εταιρείες θα συνεργαστούν για καινοτόμα προϊόντα όπως μια σειρά παγωμένων χυμών, νέες ποικιλίες για έτοιμα παγωμένα σνακ φρούτων αλλά και προϊόντα με αβοκάντο (γουακαμόλε)».

Λ.Ε 

H μονάδα της Λάρισας