Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ στην θέση του απερχόμενου Θ. Φέσσα, θα είναι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου.

Η πρόταση που θα υποβληθεί προς τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο, οριστικοποιήθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου. 

Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος θα εκλεγεί 25ος πρόεδρος του ΣΕΒ και θα είναι ο πρώτος εκπρόσωπος της βαριάς βιομηχανίας που θα ηγηθεί του συνδέσμου της χώρας, από το 2000 όταν και αποχώρησε από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Ανδρέας Κανελλόπουλος του ομίλου Τιτάν.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μυτιληναίος ηγείται μιας εκ των εμβληματικότερων βιομηχανιών της χώρας, της Αλουμίνιον της Ελλάδος, την οποία εξαγόρασε το 2004 από την Καναδική Alcan και έκτοτε κατάφερε να εφαρμόσει με επιτυχία ένα σχέδιο διάσωσης και εξυγίανσης που μετέτρεψε μια επιχείρηση στα πρόθυρα της απαξίωσης σε ένα από τα πιο σύγχρονα και διεθνώς ανταγωνιστικά εργοστάσια παραγωγής αλουμίνας και αλουμινίου στον κόσμο.