To «αµερικανικό όνειρο» ζει ήδη από πέρυσι µια ελληνική βιοµηχανία τροφίµων που έχει την παραγωγική της βάση στη Θεσσαλία. Η «Μέλισσα Κίκιζας» από τις αρχές του 2023 προµηθεύει µε ζυµαρικά τον αµερικανικό κολοσσό οργανωµένου λιανεµπορίου τροφίµων Walmart. Μάλιστα, το «χρυσό» συµβόλαιο της ιστορικής βιοµηχανίας ζυµαρικών προέκυψε ύστερα από έναν ιδιότυπο διαγωνισµό µε εκατοντάδες άλλες βιοµηχανίες, τις οποίες κατάφερε να κερδίσει.

Η «Μέλισσα Κίκιζας» προµηθεύει τη Walmart, αλυσίδα µε περίπου 5.200 σηµεία πώλησης, µε 10.000 τόνους ζυµαρικών ετησίως, γεγονός που έχει µετατρέψει την αµερικανική αγορά στον καλύτερο εξαγωγικό προορισµό για την ελληνική εταιρεία.

Για την ώρα η «Μέλισσα Κίκιζας» παράγει για τη Walmart ζυµαρικά ιδιωτικής ετικέτας, όµως σε επόµενη φάση θα τοποθετηθούν στα ράφια της αµερικανικής αλυσίδας και επώνυµα προϊόντα, κάτι που πιθανόν θα αποφέρει ακόµη περισσότερα κέρδη στην ελληνική εταιρεία.

Η εταιρεία αναµένει ανάλογα αποτελέσµατα και µε τις εξαγωγές ελαιολάδου, µετά την απόκτηση το 2021 της εταιρείας Terra Creta.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Δήμητρα Μανιφάβα, Καθημερινή)