Ξεκίνησε πιλοτικά η παραγωγή των χάρτινων ποτηριών της Lariplast, μια επένδυση ύψους €10 εκ μέσω του Αναπτυξιακού. Η Διοίκηση της εταιρείας στοχεύει συστηματικά στην ενίσχυση του ήδη, σημαντικού μεριδίου που διατηρεί στον κλάδο του HoreCa και βεβαίως, στη λιανική. Άλλωστε, όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, η στροφή που έχει γίνει από τη σταδιακή κατάργηση των πλαστικών ποτηριών, καλαμακίων και άλλων αναλώσιμων υλικών, οδηγεί την επιχείρηση σε επενδύσεις, προκειμένου να αλλάξουν το παραγωγικό τους μοντέλο σε χάρτινα είδη φιλικά στο περιβάλλον.

Το νέο εργοστάσιο είναι επιφάνειας 3.000 τ.μ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση και εγκατάσταση για την παραγωγή χάρτινων ποτηριών. Ήδη, εργάζονται στο εργοστάσιο 120 άτομα και η πιλοτική παραγωγή έχει ξεκινήσει.

Στόχος της Διοίκησης της εταιρείας είναι να φτάσει η ετήσια παραγωγή τα 400 εκατ. χάρτινα ποτήρια, με τον τζίρο να εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα €15 εκατ. σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και αυτό, γιατί η εταιρεία έχει ήδη, το πελατολόγιο και τους πελάτες που θα διοχετεύσει το νέο της προϊόν. Έως το τέλος του έτους, θα ξεκινήσει κανονικά η παραγωγή, η οποία μέχρι τότε θα τρέχει σε πιλοτικό επίπεδο.

Μια ακόμη επένδυση που τρέχει η εταιρεία, είναι στην πράσινη ενέργεια. Ειδικότερα, προχωρά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών 1,8 MW, που θα καλύψει μέρος των αναγκών σε ενέργεια. Κάτι που θα οδηγήσει και σε εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση του ενεργειακού κόστους, που έχει εκτιναχθεί τους τελευταίους μήνες.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Νικόλας Ταμπακόπουλος FnB)