Συνεπής στο όραμα του πρωτοπόρου ιδρυτή της Θεόδωρου Κλιάφα και στη συνταγή του, που παραμένει αναλλοίωτη εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, αλλά και με το βλέμμα στο μέλλον, με σχέδιο και αισιοδοξία, η εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ εγκαινίασε σήμερα το πλήρως ανανεωμένο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο της στα Τρίκαλα, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή των αναψυκτικών ΚΛΙΑΦΑ, που με το ίδιο μεράκι και την ίδια ασύγκριτη γεύση από το 1926 προσφέρουν πλέον σε όλους τους Έλληνες τα μόνα ελληνικά αναψυκτικά χωρίς συντηρητικά.

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Τρικάλων και Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τοπικών βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, μέσων ενημέρωσης από όλη την Ελλάδα και πλήθους κόσμου, οι κ.κ. Στέλιος Μ. Σαράντης, Πρόεδρος της ΚΛΙΑΦΑΣ Α.Ε., και Στέλιος Δ. Σαράντης, Πρόεδρος της ΔΟΥΜΠΙΑ Α.Ε., σε μία ξεχωριστή στιγμή για μία εκ των ιστορικότερων εταιρειών αναψυκτικών της χώρας, έκοψαν την κορδέλα και έθεσαν σε λειτουργία τη νέα γραμμή του εργοστασίου, η οποία έχει δυνατότητα εμπφαλίωσης έως και 23.000 φιαλών/ώρα.

Αμέσως μετά τον αγιασμό, που τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρικκαίων, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο, ο κ. Στέλιος Μ. Σαράντης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και έκανε μια ιστορική αναδρομή στην εντυπωσιακή πορεία της ΚΛΙΑΦΑ από την ιδρυσή της, το 1926, έως την εξαγορά της από τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία, το 2020, τονίζοντας ότι  «στόχος μας από εδώ και πέρα είναι να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών, διατηρώντας πάντα την αυθεντικότητα και την ποιότητα που αντιπροσωπεύει εδώ και 100 χρόνια το όνομα ΚΛΙΑΦΑ». Αναφερόμενος στην εκδήλωση των εγκαινίων είπε ότι «γιορτάζουμε μαζί το παρελθόν το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει. Αυτό είναι άλλωστε και το μοτό των εορτασμών: Τιμή μας και καμάρι μας!».

Από την πλευρά του, ο κ. Στέλιος Δ. Σαράντης τόνισε ότι «σήμερα ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των αναψυκτικών ΚΛΙΑΦΑ και πραγματικά έχουμε θέσει την πήχη πολύ ψηλά. Απόδειξη αποτελεί η επένδυση που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, η οποία έχει τη δυναμικότητα να στηρίξει δραστηριότητα πολλαπλάσια της σημερινής. Με λίγα λόγια, είμαστε μόνο στην αρχή. Η συνταγή της επιτυχίας είναι πλέον γνωστή και βασίζεται στον συνδυασμό της ιστορίας και της αναγνωρισιμότητας του brand ΚΛΙΑΦΑΣ με την επαγγελματική εμπειρία του ομίλου και της οικογένειάς μας». Συνεχίζοντας, έθεσε τους στόχους της εταιρείας, αναφέροντας τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της, την καινοτομία μέσω της επένδυσης στην έρευνα και την ανάπτυξη, την ισχυροποίηση της εμπορικής επωνυμίας ΚΛΙΑΦΑΣ και την επέκταση όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και σε αγορές του εξωτερικού. Καταλήγοντας επισήμανε ότι το μέλλον που φαντάζεται η οικογένεια Σαράντη για την εταιρεία είναι «λαμπρό και αντάξιο της ιστορίας της».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης συνεχάρη την Οικογένεια Σαράντη, τονίζοντας ότι «αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι μια μικρή επανάσταση! Η παρουσία του Ομίλου Σαράντη στην εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ δίνει νέα πνοή σε μια παραδοσιακή, οικογενειακή ελληνική επιχείρηση». Ο Υπουργός μετέφερε τις ευχές και τις ευχαριστίες του ίδιου του Πρωθυπουργού, ενώ απευθυνόμενος στους αδερφούς Μιχάλη και Δημήτρη Σαράντη είπε: «Όλα όσα έχετε πετύχει θα πρέπει να σας γεμίζουν με υπερηφάνεια. Αν και με ακόμα μεγαλύτερη υπερηφάνεια θα πρέπει να σας γεμίζει η εικόνα των δυο σας παιδιών, που ήταν το ένα καλύτερο απ’ το άλλο. Γιατί αν οι γονείς δεν πετύχουν στα παιδιά τους, όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία». Τέλος, δεσμεύτηκε ότι τόσο το Υπουργείο του και ο ίδιος προσωπικά όσο και όλη η κυβέρνηση θα είναι στο πλάι της Οικογένειας Σαράντη «όχι ως κάποιου είδους εκδούλευση, αλλά κάνοντας το καθήκον μας έναντι μιας οικογένειας και ενός Ομίλου που προσφέρει πάρα πολλά στην ελληνική οικονομία, θέσεις εργασίας και φέρνει ελληνικά προϊόντα στα πέρατα του κόσμου».

Ιδιαίτερη έμφαση στη διαδρομή της Οικογένειας Σαράντη τα τελευταία 20 χρόνια έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση. Όπως είπε, «έπειτα από δύο δύσκολες δεκαετίες, ο Όμιλος Σαράντη έχει καταφέρει σήμερα να είναι ένας εθνικός πρωταθλητής, ένας ανερχόμενος ευρωπαϊκός πρωταγωνιστής, με εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας, με συνεχείς επενδύσεις και επέκταση της γκάμας των προϊόντων του». Ο κ. Σκρέκας τόνισε τη σημαντική προσφορά του Ομίλου στην τοπική κοινωνία και κατέληξε: «Σήμερα είμαστε εδώ για να χαρούμε μαζί με την Οικογένεια Σαράντη τη χαρά τους. Για μια ιστορική επιχείρηση που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές με τα αναψυκτικά που παρήγαγε. Για μια επένδυση που ξεπερνάει τα 16.000.000 ευρώ και θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας ευχηθώ να συνεχίσετε αυτή την πορεία και να συνεχίσετε να επενδύετε στον τόπο μας».

Τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός όσο και ο Δήμαρχος Τρικάλων κ. Δ. Παπαστεργίου με τις σύντομες τοποθετήσεις τους έδωσαν έμφαση στην καινοτόμο διάσταση της επένδυσης στην εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ και στη σημαντική συμβολή της ιστορικής βιομηχανίας στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Παράλληλα, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην διαδρομή και τη συνεισφορά της Οικογένειας Σαράντη στο τοπικό και το επιχειρηματικό γίγνεσθαι, τονίζοντας ότι η πρωτοπόρος ιδέα του Θεόδωρου Κλιάφα βρίσκει άξιους συνεχιστές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι κ.κ. Στέλιος Μιχαήλ Σαράντης και Στέλιος Δημητρίου Σαράντης βράβευσαν την επί δεκαετίες Διευθύντρια Παραγωγής της Μονάδας, κα ΆννυΑχριμανδρίτου, για την προσφορά της στην εταιρεία. Στη συνέχεια, βραβεύτηκε η Πρωταθλήτρια Ταεκβοντό Φάνη Τζέλη, της οποίας χορηγός είναι η ΚΛΙΑΦΑ. 

Αμέσως μετά, όλοι οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του εργοστασίου που φιλοξενούν τον πλέον σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής και εμφιάλωσης, χάρη σε επενδύσεις οι οποίες άγγιξαν τα 18.000.000 ευρώ την περίοδο 2020-2021. Η ΚΛΙΑΦΑ στις νέες εγκαταστάσεις της μπορεί να εμφιαλώσει όλη την γκάμα κλασσικών και σύγχρονων αναψυκτικών, προϊόντα cola, ενεργειακά ποτά, εμφιαλωμένο νερό, τσάι και χυμούς.

Η ασηπτική τεχνολογία εμφιάλωσης που διαθέτει η νέα γραμμή του εργοστασίου, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία της εταιρείας, καθιστά την ΚΛΙΑΦΑ την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με προϊόντα χωρίς τη χρήση συντηρητικών. Η γκάμα των προϊόντων που παράγει η ΚΛΙΑΦΑ περιλαμβάνει όλες της κλασσικές γεύσεις αναψυκτικών: πορτοκαλάδα, λεμονάδα, βυσσινάδα, γκαζόζα και σόδα με ανθρακικό, πορτοκαλάδα και λεμονάδα χωρίς ανθρακικό, πορτοκάλι, λεμόνι και βύσσινο χωρίς ζάχαρη, καθώς και την BiBicola σε κλασσική και zero.

Η εγκατάσταση και τα προϊόντα της ΚΛΙΑΦΑ πληρούν τα πιο σύγχρονα standard ποιότητας και έχουν λάβει τις πιστοποιήσεις ISO 9001:2015, HACCP, ISO 22000:2018, BRC και IFS. Παράλληλα, τα προϊόντα ΚΛΙΑΦΑ έχουν διακριθεί σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού SuperiorTasteAwards 2022. Πρόκειται για βραβεύσεις που φέρουν τη σφραγίδα εγκυρότητας του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης, του κορυφαίου ανεξάρτητου οργανισμού για την προώθηση και αναγνώριση τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης. 

Σήμερα, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τα προϊόντα ΚΛΙΑΦΑ στα ράφια των καταστημάτων των μεγαλύτερων retailer της χώρας, ενώ στόχος της εταιρείας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων της στις αγορές λιανεμπορίου και HORECA πανελλαδικά. Ταυτόχρονα, η ΚΛΙΑΦΑ ανοίγει τα φτερά της και στις διεθνείς αγορές: τα πρώτα, σταθερά βήματα έχουν γίνει ήδη στις αγορές Γερμανίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Αλβανίας, όπου σημειώνεται πολύ θετική αποδοχή, ενώ στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η είσοδος στις αγορές ΗΠΑ, Αυστραλίας και Κίνας, αφού καταγράφεται ενδιαφέρον για συνεργασία από μεγάλους εμπορικούς εισαγωγικούς οίκους.

Για την ΚΛΙΑΦΑ, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα Τρίκαλα εδώ και έναν αιώνα, η πόλη και οι πολίτες της ήταν πάντα και παραμένουν ανάμεσα στις κορυφαίες προτεραιότητές της. Η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει την τοπική κοινωνία και οικονομία, με θέσεις εργασίας για τους πολίτες των Τρικάλων στο νέο εργοστάσιο. Παράλληλα, η ΚΛΙΑΦΑ είναι χορηγός της Τρικαλινής πρωταθλήτριας του Ταεκβοντό Φανής Τζέλη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ θα σταθεί δίπλα της και τα επόμενα χρόνια, στο δρόμο προς τους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024 αλλά και σε όλους τους ενδιάμεσους αγωνιστικούς σταθμούς της.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΛΙΑΦΑ

Η εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ σε τέσσερα χρόνια συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής! Ιδρύθηκε το 1926 και από τότε αποτελεί σημείο αναφοράς για τα Τρίκαλα και όλη τη Θεσσαλία. Η ΚΛΙΑΦΑ παράγει γευστικά και ποιοτικά προϊόντα, συνδυάζοντας την οικογενειακή παράδοση με την τεχνολογική καινοτομία αλλά παραμένοντας πάντα πιστή στη συνταγή της υπέροχης γεύσης των αναψυκτικών της, η οποία παραμένει αναλλοίωτη από το 1926! 

Από το 2020 η ιστορική εταιρεία ανήκει στον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις που αγγίζουν τα 18.000.000 ευρώ και περιλαμβάνουν τον πλέον σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής και εμφιάλωσης. 

Η ανανεωμένη και ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων ΚΛΙΑΦΑ αποτελείται από την νέα σειρά αναψυκτικών σε συσκευασίες PET (Λεμονάδα, Πορτοκαλάδα, Βυσσινάδα, Πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό, Σόδα). Παράλληλα, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση για προϊόντα χωρίς ζάχαρη, η ΚΛΙΑΦΑ εμπλουτίζει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της με τη νέα σειρά αναψυκτικών χωρίς ζάχαρη, χωρίς θερμίδες αλλά με την ίδια, μοναδική γεύση. 

Στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη των πωλήσεων της στις αγορές λιανεμπορίου και  HORECA πανελλαδικά, μέσω της ανάπτυξης του δικτύου διανομής και πώλησης των προϊόντων της, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές και τα νησιά, καθώς και στην αγορά των ξενοδοχείων. 

Οι ομιλίες των Υπουργών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα

Αδωνις Γεωργιάδης υπουργός Ανάπτυξης

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς την Οικογένεια Σαράντη για τη σημερινό επίτευγμα. Όπως γνωρίζετε σίγουρα καλά, μέχρι τώρα το Υπουργείο Ανάπτυξης και εγώ προσωπικά ήμασταν πάντοτε όταν μας χρειαστήκατε παρόντες και είναι απολύτως βέβαιο ότι το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον. Και δεν το λέω ως κάποιου είδους εκδούλευση. Το καθήκον μας κάνουμε έναντι μιας οικογένειας και ενός ομίλου που προσφέρει πάρα πολλά στην ελληνική οικονομία, θέσεις εργασίας και φέρνει ελληνικά προϊόντα στα πέρατα του κόσμου. Και αυτό θα πρέπει –και απευθύνομαι στους αδερφούς Μιχάλη και Δημήτρη Σαράντη– να σας γεμίζει με υπερηφάνεια. Αν και με ακόμα μεγαλύτερη υπερηφάνεια θα πρέπει να σας γεμίζει η εικόνα των δυο σας παιδιών, που ήταν το ένα καλύτερο απ’ το άλλο. Γιατί αν οι γονείς δεν πετύχουν στα παιδιά τους, όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία. 

Είμαι εξαιρετικά ευτυχής ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας, γιατί αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι μια μικρή επανάσταση! Η παρουσία του Ομίλου Σαράντη στην εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ δίνει νέα πνοή σε μια παραδοσιακή, οικογενειακή ελληνική επιχείρηση. Με την επένδυση που έχει γίνει –και είναι πολύ μεγάλη– δημιουργούνται οι προϋποθέσεις τα προϊόντα αυτά να κυριαρχήσουν στην ελληνική, στη βαλκανική και, γιατί όχι, και στην ευρωπαϊκή αγορά. Η ποιότητα και η γεύση, αλλά και τα προϊόντα χωρίς συντηρητικά και χωρίς ζάχαρη είναι κάτι που ψάχνουν πολύ οι καταναλωτές στην Ευρώπη. Και είναι ευκαιρία η Ελλάδα να σκέφτεται σαν μεγάλη χώρα στις εξαγωγές, όπως ακριβώς το κάνει ο Όμιλος Σαράντη. 

Σας μεταφέρω τις ευχές και τις ευχαριστίες και του κ. Πρωθυπουργού και θέλω να σας πω ότι είμαστε, τόσο εγώ όσο και όλη η κυβέρνηση, στο πλάι της οικογένειας σας για να στηρίξουμε τα σπουδαία πράγματα που κάνει για την Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ

Κώστας Σκρέκας Υπουργός Ενέργειας

Εγώ έχω μία εικόνα ανεξήτηλα χαραγμένη στο μυαλό μου: Είναι περίπου 20-22 χρόνια πριν, όταν οικογενειακώς επισκεφτήκαμε την Οικογένεια Σαράντη ανήμερα του Πάσχα, που γιόρταζε την Ανάσταση του Κυρίου με τον παραδοσιακό οβελία μπροστά στα γραφεία τους, στην εταιρεία ΤΥΡΑΣ. Αυτό έχει γίνει θεσμός και ακόμα και σήμερα επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο αυτό το έθιμο, που δείχνει πόσο προσγειωμένοι είναι και πόσο θυμούνται από πού έχουν ξεκινήσει. Τότε ήταν μια μικρομεσαία επιχείρηση, ένας ανερχόμενος τοπικός πρωταγωνιστής. Σήμερα, 22 χρόνια μετά, είναι ένας εθνικός πρωταθλητής, είναι ένας ανερχόμενος ευρωπαϊκός πρωταγωνιστής, με εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας, με συνεχείς επενδύσεις και επέκταση της γκάμας των προϊόντων τους. Πέρασαν δύο δύσκολες δεκαετίες, αλλά ακόμα και μέσα στα χρόνια της κρίσης, ακόμα και όταν είχαμε capitalcontrol, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Σαράντη ξεπερνούσε τη μία χρονιά μετά την άλλη με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης. Κι αυτό δείχνει πόσο προσηλωμένοι ήταν πάντα στη δουλειά τους, στην καινοτομία, στις επενδύσεις, μαζί με τους εργαζόμενους τους, που τους σέβονται απόλυτα, και βέβαια μαζί με την οικογένεια τους. 

Δεν πρέπει να παραλείψω να αναφέρω και τη σημαντική προσφορά του Ομίλου στην τοπική κοινωνία, το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει. 

Σήμερα, λοιπόν, είμαστε εδώ για να χαρούμε μαζί με την Οικογένεια Σαράντη τη χαρά τους. Για μια ιστορική επιχείρηση που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές με τα αναψυκτικά που παρήγαγε. Για μια επένδυση που ξεπερνάει τα 16.000.000 ευρώ και θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας. Και γνωρίζουμε πώς επιλέγετε το προσωπικό σας, δίνοντας πάντα προτεραιότητα στους συντοπίτες μας, στο σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο τόπος μας.

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας ευχηθώ να συνεχίσετε αυτή την πορεία και να συνεχίσετε να επενδύετε στον τόπο μας.

Σας ευχαριστούμε

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: Περήφανοι γιατί ξαναγράφεται η επιχειρηματική ιστορία της Θεσσαλίας και της Ελλάδος

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τα Τρίκαλα, για τη Θεσσαλία. 

Είναι μια μεγάλη μέρα για εμάς, γιατί νιώθουμε πολύ περήφανοι.

Περήφανοι γιατί ξαναγράφεται η επιχειρηματική ιστορία της Θεσσαλίας και της Ελλάδος. 

Γιατί αλλάζουν τα πράγματα και εκσυγχρονίζονται. 

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με εξαγορές και συγχωνεύσεις για το χρήμα.Εδώ υπάρχει αγάπη για τον τόπο, πίστη στους ανθρώπους που δούλεψαν, και υπάρχει και ο «λευκός ιππότης» που σώζει επιχειρήσεις, προστατεύει θέσεις εργασίας,φέρνει προστιθέμενη αξία στην περιφέρειακαι δημιουργεί ένα οξυγόνο ελπίδας. Μια ανάσα σε μια δύσκολη στιγμή.

Χαίρομαι που η νέα γενιά ξεπερνάει τους γονείς και αυτό είναι ένα μήνυμα ελπιδοφόρο: Ότι  υπάρχει μέλλον. Σήμερα αυτό το έργο αφήνει πίσω του  μέλλον. 

Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων: Καλώς ήρθατε στα Τρίκαλα της καινοτομίας, της οξυδέρκειας αλλά και της νοικοκυροσύνης

Καλώς ήρθατε στα Τρίκαλα της καινοτομίας, της οξυδέρκειας αλλά και της νοικοκυροσύνης. 

Γιατί καινοτομία ήταν αυτό που έκανε το 1933 ο Θεόδωρος Κλιάφας, όταν άλλαξε το καπάκι των αναψυκτικών της εταιρείας του. Καινοτόμες είναι και οι δραστηριότητες του Ομίλου Σαράντη. Αλλά η καινοτομία μόνη της δεν φτάνει για να στηρίξει μια κοινωνία. Χρειάζονται τρία ακόμα πράγματα: νοικοκυροσύνη, βλέμμα στο μέλλον και οικογένεια. Διότι οικογένεια ήταν ο Κλιάφας όταν δούλευε τόσα χρόνια, η δική του οικογένεια αλλά και η οικογένεια των εργαζομένων του. Αυτό δηλαδή το οποίο κάνει τώρα και η οικογένεια Σαράντη. Και η κοινωνία των Τρικάλων δεν είναι μια απλή κοινωνία, είναι οικογένεια και αυτή. Μια οικογένεια που κοιτούσε πάντα μπροστά. 

Κάποτε δεν το έλεγαν πολύ οι επιχειρηματίες ότι η επιχείρησή τους ξεκίνησε από τα Τρίκαλα. Σήμερα όμως το λένε και το φωνάζουν γιατί αυτά είναι τα Τρίκαλα που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.