Το πρώτο της εργοστάσιο σοκολάτας στην βόρεια Αμερική αναμένεται να κατασκευάσει η Ferrero. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως των 75 εκατ. δολαρίων, ενώ η νέα παραγωγική μονάδα -η πρώτη του ομίλου στην Αμερική- θα αποτελέσει επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων που διαθέτει στο Bloomington του Illinois, προσθέτοντας επιπλέον 70.000 τετραγωνικά πόδια στο τρέχον αποτύπωμα της μονάδας.

Σύμφωνα με την Ferrero, οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2021, ενώ η προσθήκη των νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 50 νέες θέσεις εργασίας για την τοπική κοινωνία.

Το εργοστάσιο θα παράγει προϊόντα για τα brands Ferrero Rocher, Crunch, 100Grand και Goobers. Η Ferrero τους τελευταίους 18 μήνες έχει υλοποιήσει μια σειρά επενδύσεων με στόχο να αυξήσει τη δυναμικότητά της στην βόρεια Αμερική, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν στη λειτουργία νέων κέντρων διανομής σε Georgia, Arizona και Pennsylvania, καθώς και επέκταση των κεντρικών της γραφείων στο New Jersey. «Η βόρεια Αμερική θα φιλοξενήσει το τρίτο εργοστάσιο σοκολάτας του ομίλου στον κόσμο. Αυτή η επένδυση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των αναπτυξιακών μας στόχων σε παγκόσμιο επίπεδο», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrero Group, Lapo Civiletti.

thessaliaeconomy.gr