Στο χώρο της χάρτινης συσκευασίας στρέφει μέρος των δυνάμεών της η θεσσαλική Lariplast καθώς τα καλά χρόνια στον κλάδο του πλαστικού φαίνεται να έχουν παρέλθει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η εταιρεία του Γιάννη Τσερέπα προχωράει στην υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου το οποίο στην τελική του φάση θα απορροφήσει κεφάλαια συνολικού ύψους 10 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για την δημιουργία μιας νέας σύγχρονης μονάδας χάρτινης συσκευασίας, δίπλα από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λάρισα,  η οποία θα εκτείνεται σε επιφάνεια 3.000 τ.μ..

Ήδη μέρος της κυοφορούμενης επένδυσης έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό νόμο με ποσό επιδότησης 2,7 εκ ευρώ.

Η Lariplast, η οποία ιδρύθηκε το 1969, δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση πλαστικών μιας χρήσης καταναλωτικών προϊόντων όπως πλαστικά ποτήρια και πώματα για πλαστικά ποτήρια και κύπελλα. Η Εταιρεία διαθέτει δύο παραγωγικές εγκαταστάσεις, στη Λάρισα και στο Marles της βόρειο-ανατολικής Γαλλίας. 

Η επιχείρηση, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει το fund Diorama του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, κατά τη χρήση του 2021 παρουσίασε ένα ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου 30 εκ. ευρώ. 

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr