Στο +20% τρέχει στο οκτάμηνο η θεσσαλική γαλακτοβιομηχανία La Farm, των αδερφών Πλεξίδα , που εδρεύει στα Τρίκαλα, ενώ όπως αναφέρει ο πρόεδρός της Βαγγέλης Πλεξίδας μιλώντας στο συνδρομητικό FnB Daily, ο τζίρος του 2020 θα κλείσει στο +30%. “Πήγαμε αρκετά καλά, καθώς η πανδημία ευνόησε τον κλάδο και ειδικά τη φέτα, τόσο λόγω της μετατόπισης της ζήτησης στα super market, όσο και εξαιτίας της προτίμησης των καταναλωτών στα συσκευασμένα τρόφιμα”.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι η εταιρεία κατέγραψε ακόμα καλύτερη πορεία στο εξωτερικό για το συγκεκριμένο διάστημα. “Αρχές του 2021 θα έρθουν και στην ελληνική αγορά προϊόντα με βάση το αγελαδινό γάλα, τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα στο εξωτερικό”, επισημαίνει, τονίζοντας ότι τα προϊόντα της βιομηχανίας είναι σε όλο το  δίκτυο της Lidl και της Aldi, όπως επίσης και στις μεγαλύτερες αλυσίδες του εξωτερικού.

Σε ό,τι αφορά το θέμα αλλαγής του Διοικητικού Συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας, μέσα στο καλοκαίρι ο κ. Πλεξίδας, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν CEO της La Farm, από τη θέση πλέον του Προέδρου τονίζει, ότι το θέμα θεωρείται λήξαν. “Είναι μια υπόθεση, που έχει τελειώσει και κοιτάζουμε μπροστά”. 

Τέλος ο κ. Πλεξίδας αποκάλυψε ότι η βιομηχανία έχει στα σκαριά μια μεγάλη συμφωνία με εμπορική εταιρεία του κλάδου, την οποία και θα εξαγοράσει η La Farm. 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr