Συνεχίζει τον εταιρικό μετασχηματισμό της η Κασίδης Φάρμα Ελασσόνας, έχοντας πρώτα αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα του βιομηχανικού της σφαγείου, αλλά και την είσοδό της στην αγορά του προψημένου κρέατος. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του FOODReporter, η εταιρεία κινείται με ταχείς ρυθμούς προς την κεφαλαιακή επάρκεια, στη συγκυρία της εισαγωγής του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, επειδή ακριβώς επιθυμεί να καταθέσει επενδυτικό πλάνο, το οποίο θα περιλαμβάνει και τραπεζικό δανεισμό. Μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 3,3 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο, που καλύφθηκε στις αρχές Μαΐου, η γενική συνέλευση των μετόχων της 30ής Απριλίου αποφάσισε την επιπλέον αύξηση κεφαλαίου κατά 3,21 εκατ. ευρώ, με την καταβολή του οποίου το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται πλέον σε 12,7 εκατ. ευρώ, διαιρούμενο σε 4.233.183 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €3,00 έκαστη. Στο ανανεωμένο καταστατικό της Κασίδης Φάρμα Ελασσόνας ΑΕ φαίνεται ξεκάθαρα η αύξηση του επιπέδου καθετοποίησης της μονάδας με μεταποίηση, αποτέφρωση, λιπασματοποίηση ή κομποστοποίηση απορριμμάτων, επεξεργασία λυμάτων, εκτέλεση οδικών μεταφορών με ιδιόκτητα και μισθωμένα οχήματα και κυρίως, η φορτοεκφόρτωση και στοίβαση εμπορευματοκιβωτίων με φορτηγά - ψυγεία απευθείας από και προς τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Προτίθεται να λειτουργήσει και δικό της γραφείο ταχυμεταφορών και διαχείρισης logistics, που θα διαχειρίζεται την αποθήκευση κρεάτων και κρεατοσκευασμάτων υπό ψύξη.

Κωνσταντίνος Βορίλας, Foodreporter