Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας συμμετέχει στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας μέσο του χρηματοδοτικού προγράμματος SG1 με τελικούς αποδέκτες πολύ Μικρές και Μικρό Μεσαίες Επιχειρήσεις ( ΜΜΕ ), αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων στη λειτουργία των επιχειρήσεων από την επιδημία του COVID -19.

O στόχος του εν λόγω χρηματοδοτικού μέσου είναι παροχή εγγυοδοσίας προς τις επιχειρήσεις σε εξασφάλιση δανείων κεφαλαίου κίνησης για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Η ΕΑΤ στις χρηματοδοτήσεις αυτές λειτουργεί ως εγγυητής μέχρι ενός συγκεκριμένου ποσοστού, το οποίο θα ανέρχεται μέχρι το μέγιστο ποσοστό του 80 % της κάθε πιστοδότησης.

Οι εγγυήσεις μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 της ΕΑΤ χορηγούνται με την μορφή νέων δανείων με σύμβαση τακτής λήξης, με διάρκεια έως 5 χρόνια που θα συναφθούν και θα χορηγηθούν έως τις 31.12.2020 και με τις , των εκ βασικών, κάτωθι προϋποθέσεων :

Δεν παρουσιάζουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις στα δάνεια και τις λοιπές πιστωτικές υποχρεώσεις τους (συμπεριλαμβανομένων και ρυθμισμένων οφειλών τους) στις 31.12.2019. 

Δεν έχουν εμφανίσει δυσμενή συναλλακτική συμπεριφορά στην αποπληρωμή των οφειλών τους (καταγγελία δανείου ή ληξιπρόθεσμες οφειλές για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών) σε προγράμματα της ΕΑΤ (πρώην ΕΤΕΑΝ) που έληξαν ή βρίσκονται σε ισχύ.