Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς για την συρρίκωνση του δικτύου καταστημάτων που μειώνει ραγδαία το προσωπικό της τράπεζας.

Ένα από τα σωματεία εργαζομένων της τράπεζας διένειμε την παρακάτω ανακοίνωση στα μέλη του:

"Συνάδελφοι,

Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο μηχανισμός της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Τράπεζας Πειραιώς, εν όψει της προετοιμασίας των Black Christmas για τους εργαζόμενους. Ο θεσμός που ξεκίνησε τα Χριστούγεννα του 2017 με την απόπειρα απόσχισης των φυλάκων και καθαριστριών, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και φέτος, με τα στελέχη να εμπλουτίζουν διαρκώς τις δόλιες τακτικές τους.

Για αυτά τα Χριστούγεννα, στο στόχαστρο βρίσκονται συνάδελφοι από Περιφέρειες όλης της χώρας, στους οποίους, αφού αρχικά δεν αποδόθηκε νέος ρόλος και ακολούθως δεν υπέκυψαν στις υπέρμετρες πιέσεις για εθελούσια, πλέον τους καλούν άμεσα, παραμονές εορτών, να στελεχώσουν δια ζώσης μονάδες των Αθηνών, που εκτελούν υποστηρικτικές εργασίες προς την τράπεζα.

Αναμένει μάλιστα από τους συναδέλφους της επαρχίας, να αναζητήσουν και να βρουν αμέσως κατοικία στην πρωτεύουσα, όταν οι ντόπιοι αδυνατούν για χρόνια, ενώ οι τιμές των ενοικίων σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τον μισθό της Τράπεζας.

Η Τράπεζα Πειραιώς, που έχει σημαία της, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, δηλώνει αδυναμία να προσφέρει στους παραπάνω συναδέλφους, τη δυνατότητα απομακρυσμένης εργασίας.

Η Τράπεζα Πειραιώς, που βαρύγδουπα διαφημίζει το πρόγραμμα για την υποστήριξη των γυναικών «EQUALL – Ίσες ευκαιρίες για όλες», πρώτη αδυνατίζει την οικονομική και κοινωνική αυτοτέλεια των γυναικών – μητέρων, ξεριζώνοντας τες από την οικογενειακή εστία και ωθώντας τες στην πόρτα της εξόδου.

Η Τράπεζα Πειραιώς, που ευαγγελίζεται και επικαλείται τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, της βιώσιμης ανάπτυξης, το συμπεριληπτικό μέλλον, την κοινωνική υπευθυνότητα και την ηθική συμπεριφορά, εν τέλει πράττει τα εντελώς αντίθετα  με τους εργαζόμενους της και  την ελληνική κοινωνία .

Η Τράπεζα Πειραιώς, που με φυσικούς αυτουργούς τους εργαζόμενους, επαναλαμβάνει κέρδη που αγγίζουν σχεδόν 1δις ευρώ, όχι μόνο δεν τους επέστρεψε το μέρισμα/οικονομική ενίσχυση που τους αναλογεί, τουναντίον απεργάζεται τρόπους να τους εξωθήσει εκτός εργασίας.

Στην χθεσινή (30/10) συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ, καταγγέλθηκαν όλα τα παραπάνω ζητήματα και σύσσωμα οι σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ της άμεσης παρέμβασης του Προεδρείου της Ομοσπονδίας, με σκοπό όλοι οι στοχοποιημένοι συνάδελφοι να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες από τον τόπο κατοικίας τους.

Ο ΣΕΤΑΠ από κοινού με την ΟΤΟΕ και τα σωματεία, θα επιδιώξουν να ακυρώσουν τα επαίσχυντα και ανήθικα σχέδια της Τράπεζας, ενώ έχουν ήδη αναληφθεί ανάλογες πολιτικές και νομικές πρωτοβουλίες.

Φαίνεται η απόλυτη εξουσία που αισθάνονται ορισμένοι, τους οδηγεί στον απόλυτο κυνισμό. Οι εργαζόμενοι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ και το 2024.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Αδαμόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Αδάμος"