Με το «φέσι» να ανέρχεται στο 1,3 εκ. ευρώ, έκλεισε το 2016 για τον Πιστωτικό Συνεταιρισμό «Μαγνησιακή Πίστη» με την Γενική Συνέλευση της Τετάρτης να πραγματοποιείται σε «οικογενειακό» κύκλο, μόνο με την παρουσία των μελών του διοικητικού και του εποπτικού συμβουλίου, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος των απλών μελών.

Όπως έγινε γνωστό από τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, ο Συνεταιρισμός έχει μηδενικές οφειλές προς το Δημόσιο και ιδιώτες, έχοντας εξασφαλισμένη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Μαγνησιακής Πίστης» Δημήτρης Καπότσης τόνισε πως «τη χρονιά που πέρασε η διοίκηση του συνεταιρισμού, με τη λήξη της απεργίας των δικηγόρων, ανέθεσε την είσπραξη των οφειλών από μέλη σε εισπρακτική εταιρία» ασκώντας όλα τα νόμιμα μέτρα που έχει στη διάθεσή της για την είσπραξη αυτών των οφειλών.

Όπως αναφέρθηκε υπάρχουν μέλη τα οποία εμφανίζονται πρόθυμα να συνεργαστούν και να αποπληρώσουν προχωρώντας σε ρυθμίσεις για την σταδιακή εξόφληση των οφειλών. Για ένα μεγάλο μέρος των οφειλών πάντως, όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις (ακίνητα, χρεόγραφα κλπ) τα οποία κατοχυρώνουν μια προοπτική αποπληρωμής, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχει προχωρήσει η εκτέλεση αναγκαστικών μέτρων με κατασχέσεις ακινήτων.

Όπως έγινε γνωστό ο Συνεταιρισμός υπόκειται σε φορολογικό έλεγχο τους τελευταίους μήνες, ενώ η έκθεση του ελεγκτή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του καλοκαιριού. Εκφράστηκε πάντως η πεποίθηση ότι δεν έχει διαπιστωθεί κάποια παράβαση.

Μεταξύ άλλων στη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε να προχωρήσει η εκκαθάριση του μητρώου μελών, με απομείωση των μεριδίων όσων οφείλουν (αναμένεται η εισήγηση των νομικών) ώστε στη συνέχεια να αποτυπωθεί το πραγματικό χαρτοφυλάκιο του Συνεταιρισμού.

Όπως έγινε γνωστό έχει απαγορευθεί οποιαδήποτε επιστροφή μεριδίων σε μέλη, και εξετάζεται μόνο σε περιπτώσεις που αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Όπως είπε ο κ. Καπότσης γίνονται νομικές ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αναφορικά με τις μετοχές αρχικής αξίας περίπου 120.000 ευρώ που υπήρχαν στο κεφάλαιο της Πανελλήνιας Τράπεζας οι οποίες δεν έχουν αποτιμηθεί μετά την απορρόφησή της από την Τράπεζα Πειραιώς.

Στην προσπάθεια που γίνεται για την επανενεργοποίηση του Συνεταιρισμού, έγινε πρόσληψη ενός ατόμου το οποίο έχει αναλάβει την διαχείριση και ενημέρωσης των λογιστικών και εμπορικών καταστάσεων προκειμένου να αποτυπώνουν την σημερινή εικόνα του Συνεταιρισμού.

Στα θετικά το γεγονός ότι έληξε υπέρ της «Μαγνησιακής Πίστης» η δικαστική διαμάχη με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το οποίο ζητούσε την έξωση από το κτίριο του. Έτσι η έδρα της «Μαγνησιακής» παραμένει στο κτίριο του Επιμελητηρίου, απ’ όπου, όπως τονίστηκε η διοίκηση θα συνεχίσει να εργάζεται προκειμένου, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ο Συνεταιρισμός να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Magnesianews.gr