Τελικά το δίδυμο Μπάκου - Καϋμενάκη φαίνεται πως γνωρίζει καλά, ή τέλος πάντων έμαθε, πώς παίζεται το παιχνίδι στην Ελλάδα. Είτε είναι πολιτικό, είτε οικονομικό. Όταν τοποθετήθηκαν στην Ελλάκτωρ, οι Ολλανδοί τους υποτίμησαν και δεν τους έδωσαν την ευκαιρία για συνδιοίκηση. Οι δύο εφοπλιστές αποχώρησαν τελικά από την εταιρεία, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο ανταρτοπόλεμου και μπόλικης γκρίνιας, αλλά με το αζημίωτο: μέσα σε ενάμισι χρόνο κατέγραψαν κέρδος άνω των 55 εκατ. ευρώ από την επένδυση στην Ελλάκτωρ.

Τώρα, εκτός από την Ιntrakat επενδύουν και στα media. Αγόρασαν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Action 24 και Attica TV. Εκτός από το τίμημα της εξαγοράς ρίχνουν και άλλα λεφτά σε εγκαταστάσεις και για την πρόσληψη στελεχιακού δυναμικού. Βέβαια, την ώρα που κανένας καναλάρχης δεν βγάζει λεφτά είναι περίεργο που οι δύο συνέταιροι επενδύουν στην τηλεόραση, αλλά περί ορέξεως... Η είδηση όμως είναι άλλη. Στο Action 24 διευθυντής ειδήσεων είναι ο Γιάννης Σαραντάκος και στο Αttica TV ο Χρήστος Μαχαίρας. Έτσι, τα δύο κανάλια που θα συστεγάζονται στο στούντιο Αlpha στα Μελίσσια θα έχουν διαφορετικούς πολιτικούς προσανατολισμούς με την ευλογία των αφεντικών τους. Το Action θα στηρίζει Νέα Δημοκρατία και το Αttica TV, ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πως η ενασχόληση των δύο εφοπλιστών με τον Αστέρα Τρίπολης τους έμαθε πώς να παίζουν μπαλίτσα...

Σημαντικά νεότερα υπάρχουν όμως και για το θέμα της Παγκρήτιας τράπεζας. Η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holding Ltd, συμφερόντων των Δ. Μπακού, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, έστειλε σήμερα Πέμπτη επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας μέσω της οποίας γνωστοποιεί το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του συνόλου των αδιάθετων νέων μετοχών, ήτοι ποσό εξήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας όπως αυτή αποφασίστηκε νωρίτερα φέτος στις 5 Μαΐου από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα 27 Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την  διάθεση των αδιάθετων μετοχών που προέκυψαν μετά την κάλυψη του πρώτου γύρου της αύξησης κεφαλαίου κατά ποσοστό 35,24%, με την καταβολή συνολικού ποσού ύψους 34,78 εκατ. ευρώ περίπου, μέσω της άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής.

Σημειώνεται ότι κύκλοι των Δ. Μπακού, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, που ερωτήθησαν σχετικά, επιβεβαιώνουν ότι διατηρείται παράλληλα και το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει για την πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών και νυν Κεντρικής Μακεδονίας.

Z.H thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από businessdaily.g)