Το Πήλιο έχει αλλάξει σελίδα, όλοι θέλουν να ξεχάσουν τον εφιάλτη των καταστροφικών βροχοπτώσεων, oι υποδομές επανήλθαν, σχεδόν όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και οι ξενώνες έτοιμοι να υποδεχτούν τους εκδρομείς των Χριστουγέννων .

Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, στα μέρη όπου έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση οι κρατήσεις έχουν ήδη αρχίσει να παραπέμπουν σε πληρότητες της τάξης του 45% – 50% με τους πιο αισιόδοξος να μιλούν για προοπτική να φτάσουν στο 60% ή και υψηλότερα κατά την περίοδο των εορτών.  

Όλα τα παραπάνω στοιχεία αφορούν στο δεκαπενθήμερο που ξεκινάει στις 22 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται αμέσως μετά την εορτή των Θεοφανείων. Όπως είναι αναμενόμενο, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη διαθεσιμότητα δωματίων στις ενδιάμεσες ημερομηνίες και πολύ μικρότερη γύρω κατά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, μίλησε προ ημερών στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες, την πρόκληση της Περιφέρειας αλλά και τον χειμερινό τουρισμό του Πηλίου.

«Το Πήλιο υπέστη τόση μεγάλη καταστροφή αλλά οι άνθρωποι είναι τόσο δημιουργικοί και δυνατοί, που από την προηγούμενη βδομάδα που πήγα και περπάτησα όλα τα μέρη, Μακρινίτσα, Πορταριά, Ζαγορά και άλλα μέρη, τα ξενοδοχεία που υπάρχουν είναι έτοιμα να δεχθούν τουρίστες τα Χριστούγεννα. Οι τουρίστες θα πρέπει να επιλέξουν το Πήλιο, όχι για να κάνουν «ελεημοσύνη» σε μία πληγείσα περιοχή, αλλά γιατί θα είναι μία επιλογή τους. Οι κάτοικοι του Πηλίου είναι έτοιμοι να δεχθούν τον κόσμο και τους επισκέπτες», είπε αρχικά.

«Θα αλλάξει η εικόνα της Θεσσαλίας τα επόμενα 50 χρόνια»

Για τις προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής ο κ. Κουρέτας  υπογράμμισε: «Η πρώτη μας προτεραιότητα όταν αναλάβουμε, ασχολούμαστε ήδη με τα ρέματα, με τα ορεινά χωριά στην Καρδίτσα, ο δρόμος Λάρισας – Καρδίτσας, ο Παλαμάς. Η όλη κατάσταση που διαμορφώνεται και το σενάριο που έχουμε σύμφωνα με αυτό που μα έχει δώσει η ολλανδική εταιρεία έχει ενδιαφέροντα στοιχεία. Πρέπει να τα δούμε με πρωτότυπο πολιτικό ρεαλισμό και με συναινέσεις».

«Η δράση της Περιφέρειας κουμπώνει με ένα σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που έχει εκπονήσει η ομάδα των Ολλανδών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τους συναδέλφους εκεί. Τέλη Φλεβάρη θα έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα. Θα αλλάξει η εικόνα της Θεσσαλίας τα επόμενα 50 χρόνια. Οφείλουν να υπάρχουν συναινέσεις για το καλό του τόπου», συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης.

Ερωτώμενος αν έχει αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο, ο κ. Κουρέτας ανέφερε ότι «οι βασικές οδικές αρτηρίες, που οδηγούν στο Πήλιο είναι εντάξει. Ίσως κάποιοι δρόμοι να έχουν στένωση αλλά η διέλευση πραγματοποιείται κανονικά. Είναι έτοιμα τα μέρη και από αύριο οι άνθρωποι μπορούν να παίρνουν στα ξενοδοχεία στο Πήλιο για να κάνουν κρατήσεις. Θα έχουν άλλη ζεστασιά οι επισκέπτες από τους ντόπιους».

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr