Στο πλαίσιο των νέων αεροπορικών συνδέσεων από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε στο γραφείο της τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της τσέχικης εταιρείας Experitour κ. Ondrej Zika.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η έναρξη της νέας αεροπορικής σύνδεσης της Νέας Αγχιάλου Βόλου με την πόλη Μπρνο (Τσεχία) που θα ξεκινήσει σε εβδομαδιαία βάση (κάθε Πέμπτη) τον προσεχή Ιούνιο έως και το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα με τις δύο πλευρές να είναι πολύ αισιόδοξοι για τη προσέλκυση επισκεπτών από την Τσεχία και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Ευρώπης στη Μαγνησία, τις Σποράδες και τη Θεσσαλία.

Αναφορικά με τη συνεργασία η Περιφέρεια Θεσσαλίας προτίθεται να προβεί στη διαφήμιση της σύνδεσης σε διάφορες εκθέσεις στην αγορά της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, κλπ., καθώς και την δυναμική τουριστική της προβολή με ψηφιακές και έντυπες διαφημίσεις, διεξαγωγή workshop με τουριστικούς πράκτορες κ.α., με βασικό σκοπό την εδραίωση και την πιθανή μελλοντική επιμήκυνση της συγκεκριμένης αεροπορικής σύνδεσης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε σχετικά: «Σε συνέχεια της τουριστικής προβολής της Μαγνησίας και των Σποράδων είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το προσεχές καλοκαίρι θα συνδεθεί για πρώτη φορά η Θεσσαλία με την Τσεχία. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε για το φετινό καλοκαίρι είναι άκρως ενθαρρυντικά και συνεχίζουμε με όλους τους διαθέσιμους τρόπους την προβολή της περιοχής μας και την προσέλκυση τουριστών από νέες χώρες».

Ελένη Μανώλη ΕΡΤ