Μεγάλη αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων στα δρομολόγιά τους προς την Ελλάδα έχουν προγραμματίσει οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς, οι λεγόμενοι και legacy carriers, αλλά και περιφερειακές αεροπορικές και εταιρείες χαμηλού κόστους. 

Υπάρχει και θεσσαλικό ενδιαφέρον. Η British Airways θα πραγματοποιεί φέτος και πάλι δρομολόγια από το Gatwick, το Heathrow και το London City Airport προς τη Σκιάθο.

Το στοίχημά τους, που συμπίπτει με αυτό του ελληνικού τουρισμού, είναι πως, καθώς η Γηραιά Ηπειρος θα μπαίνει στο καλοκαίρι, η διάθεση για ταξίδια αναψυχής στη Μεσόγειο, που είναι ήδη υψηλή, θα εκτοξευθεί.

Και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που ορισμένοι αερομεταφορείς όχι μόνον έχουν αυξήσει σε σχέση με πέρυσι τη δυναμικότητά τους, αλλά την έχουν διπλασιάσει, αναφέρουν πηγές της αεροπορικής αγοράς. Επιπλέον, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν φέτος μεγαλύτερα αεροσκάφη και καλύπτουν περισσότερους προορισμούς προς την Ελλάδα από περισσότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, είτε απευθείας είτε μέσω ενδιάμεσων στάσεων.

Με λίγα λόγια, υπάρχουν τα μέσα ώστε το φετινό καλοκαίρι να ξεπεράσει σε αφίξεις ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Αυτό βέβαια είναι και το μεγάλο στοίχημα, που δεν πρόκειται να φανεί πώς θα εξελιχθεί νωρίτερα από τις αρχές Ιουνίου, οπότε και θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τις κρατήσεις. 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr