Πράσινο φως έδωσαν τα αρμόδια υπουργεία για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στις Κουκουναριές της Σκιάθου. Περιλαμβάνει ανακαίνιση του υπάρχοντος εγκαταλελειμμένου «Ξενία» καθώς και την ανέγερση νέων ξενοδοχείων και παραθεριστικών κατοικιών. Η έκταση είναι 65 στρέμματα και πουλήθηκε το 2013 από το ΤΑΙΠΕΔ στην τεχνική εταιρεία “Ναθαηλίδης” έναντι ποσού 2,6 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης, ο επενδυτής θα προχωρήσει στην ανακαίνιση του Ξενία (έκτασης 2.542 τ.μ.) χωρίς αλλοίωση των μορφολογικών του στοιχείων, εφόσον είναι διατηρητέο. Δίπλα στο Ξενία θα κατασκευαστούν κτίριο εστίασης (Σ.Δ. 0,06) και δύο συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών: στο πρώτο, έκτασης 6,1 στρεμμάτων θα ανεγερθούν 2.300 τ.μ. (δυναμικότητας 114 κλινών) ενώ στο δεύτερο, έκτασης 2,1 στρεμμάτων, θα ανεγερθούν 10 κατοικίες.

Ακόμα τρεις κατοικίες θα κατασκευαστούν στην πίσω πλευρά του ακινήτου, σε χώρο 1,7 στρ., ενώ η περιοχή θα συνορεύει με υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις. Το έργο περιλαμβάνει και κάποιες παρεμβάσεις στον αιγιαλό, με την κατασκευή ξύλινης κολυμβητικής εξέδρας σε βραχώδες σημείο.

Στο μέσο της έκτασης βρίσκεται δασική περιοχή που μένει εκτός πολεοδόμησης. Να σημειωθεί ότι ο δρόμος που διασχίζει σήμερα τη δασική έκταση προς την παραλία «Μπανάνα» θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από νέα περιμετρική οδό στο δυτικό άκρο του ακινήτου.

Γ.Λ.