Την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του διανύει το αεροδρόμιο της Σκιάθου καθώς η διαχείρισή του από την Fraport Greece απογείωσε την επιβατική του κίνηση. Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι, καθώς στο δεκάμηνο του 2023 το «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» διακίνησε 550.000 επιβάτες παρουσιάζοντας αύξηση 8,1% σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία των πτήσεων ήταν διεθνείς, σε ποσοστό 90%, καθώς οι αεροπορικές συνδέσεις του νησιού με πολλά σημεία της Ευρώπης έχουν πολλαπλασιαστεί.

Η Fraport Greece από το 2017, οπότε ανέλαβε την παραχώρηση των αερολιμένων έως σήμερα, έχει επενδύσει περισσότερα από 1,8 δισ. ευρώ και ετησίως επενδύει 50 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των αερολιμενικών υποδομών. Η εταιρεία δίνει έμφαση και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, παρέχοντας κίνητρα στις αεροπορικές για την εκτέλεση πτητικού έργου κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 62 αεροπορικές εταιρείες έχουν επωφεληθεί από τα κίνητρα τα οποία έφεραν στα αεροδρόμια κατά 200.000 περισσότερους ξένους τουρίστες τους μήνες Οκτώβριο - Νοέμβριο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Συνολικά, το 80% της επιβατικής κίνησης των 14 περιφερειακών αερολιμένων προέρχεται από το εξωτερικό, με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Σκανδιναβία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Αυστρία, το Ισραήλ και την Τσεχία να αποτελούν τις δέκα κυριότερες αγορές.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr