Tο πρωί της Τρίτης στο Δημαρχείο της Ζαγοράς, βρέθηκαν ο γενικός διευθυντής τουριστικού γραφείου από το Ισραήλ μαζί με τον υπεύθυνο ασφαλείας του αεροδρομίου και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη και τον αντιδήμαρχο Απόστολο Σουλδάτο με στόχο την ενίσχυση της έλευσης Ισραηλινών τουριστών από το Ισραήλ στη Μαγνησία. 

Εξάλλου κάθε χρόνο 1000 Ισραηλινοί επισκέπτονται το Ανατολικό Πήλιο, ενώ κάποιοι έχουν αγοράσει και κατοικίες στο Χορευτό. Το ενδιαφέρον είναι πολύ ζεστό και αυτό που ανακοίνωσαν οι Ισραηλινοί, στη Δημοτική Στην συνάντηση στο Δημαρχείο Ζαγοράς έγινε γνωστό πως από τα τέλη Ιουνίου αρχίζουν οι αεροπορικές πτήσεις από το Τελ Αβίβ προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

 Για εννιά εβδομάδες θα γίνονται δύο πτήσεις κάθε βδομάδα, Δευτέρα και Παρασκευή, ενώ έχουν κλειστεί και συνεργασίες με ξενοδοχεία του Βόλου.

Οι Ισραηλινοί αγαπούν την Μαγνησία και το Πήλιο, γιατί προσφέρουν ασφάλεια και πολλές ομορφιές. Μάλιστα για φέτος αναμένουμε αύξηση και ίσως πάνω από 2000 ισραηλινοί να έρθουν στο Ανατολικό Πήλιο.

Φώτης Σπανός (Θεσσαλία)