Ο όμιλος Oniro Hotels Group, γνωστός και από τις επενδύσεις στη Σκιάθο όπου διαθέτει τρία ξενοδοχεία, ανακοίνωσε χθες την εξαγορά των τεσσάρων από τα δέκα ξενοδοχεία του από την Treppides Investments & Holdings. Τα τρία από τα δέκα ξενοδοχεία βρίσκονται στην Αθήνα, στο Κολωνάκι, ενώ άλλα δύο βρίσκονται στη Μύκονο. Κατέχει επίσης μία μονάδα στο Μοναστηράκι, μία στη Ζάκυνθο και τις τρεις προαναφερόμενες στη Σκιάθο. 

Παράλληλα η τουριστική εταιρεία έχει ήδη εξαγοραστεί μία μονάδα διαχείρισης ξενοδοχείων που μετονομάστηκε (Oniro Hotel Management) και την οποία το σχήμα θα ενισχύσει και θα αναπτύξει προκειμένου πέραν των ιδιόκτητων ξενοδοχείων, να διευρύνει και το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται με μονάδες ιδιοκτησίας συμφερόντων τρίτων, όπως τραπεζών,

Πλέον των στόχων για την Ελλάδα, το σχήμα σχεδιάζει την επέκτασή του και σε άλλες χώρες και ειδικότερα την Πορτογαλία και την Ιταλία. 

 Από τις δέκα μονάδες, οι τέσσερις αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του 2022, ενώ η έναρξη λειτουργίας των υπόλοιπων έξι προγραμματίζεται για το 2023.

O βασικός μέτοχος του Oniro Hotels, Σταύρος Εφραιμίδης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα καθημερινή τονίζει ότι «με την ίδρυση του Oniro Hotels Group, μας δίνεται η ευκαιρία να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα στη χώρα, να αναδείξουμε την πλούσια κουλτούρα, τη φιλοξενία και τον χαρακτήρα του τόπου μας, αλλά και να ενισχύσουμε την τοπική κοινότητα με πέραν των 150 νέων θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές μονάδες του ομίλου».

Να σημειωθεί πως στις μονάδες πρόθεση είναι να συνεργάζονται σε ποσοστά άνω του 90% Ελληνες προμηθευτές, με σκοπό να τονίζεται ο ελληνικός χαρακτήρας φιλοξενίας. 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr