Πάγωμα» των κρατήσεων στον τουρισμό έφεραν οι χθεσινοί βομβαρδισμοί της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Από σήμερα και όσο θα διαρκέσει ο πόλεμος, η κατάσταση για την Ευρώπη και την υφήλιο θα είναι δύσκολη και τουριστικά» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος.

Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, «όλα έχουν παγώσει, ενώ λογικό είναι να υπάρχουν - και υπάρχουν - και ακυρώσεις τουριστικών κρατήσεων, ιδιαίτερα από χώρες που γειτνιάζουν με την εμπόλεμη περιοχή». Oλα θα εξαρτηθούν πλέον από τη διάρκεια του πολέμου, λένε οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων, επισημαίνοντας ότι «ο χρόνος που θα μπούμε σε μια κανονικότητα θα δείξει και την εξέλιξη-πορεία της φετινής σεζόν».

Πάντως, το γεγονός ότι είμαστε ακόμη στον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, «είναι θετικό, καθώς έχουμε περιθώρια ανάκαμψης μέχρι τον Μάιο».

Σημειώνεται ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου φιλοδοξούν φέτος να καλύψουν μεγάλο μέρος από το χαμένο έδαφος των δύο προηγούμενων χρόνων, όπου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού βρέθηκαν αντιμέτωποι με τεράστιες απώλειες εσόδων και πελατών.

Οι αυξημένες προκρατήσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη, έδειχναν ότι το 2022 θα είναι μια ισχυρή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr