Με…λονδρέζικο καιρό προσγειώθηκε η πρώτη πτήση της EasyJet από το Γκάτγουικ του Λονδίνου, εγκαινιάζοντας την γραμμή που αποτελούσε για χρόνια στοίχημα για την Κεντρική Ελλάδα. Το Airbus A320 της εταιρίας χαμηλού κόστους τροχιοδρόμησε στον διάδρομο της Νέας Αγχιάλου στις 9 περίπου χθες το βράδυ μεταφέροντας 187 επιβάτες από την Βρετανική πρωτεύουσα, στην πλειοψηφία τους Βρετανούς αλλά και μερικούς Έλληνες, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Μεταξύ τους και κάποιοι Βολιώτες οι οποίοι χαμογελούσαν από ικανοποίηση για την σημαντική εξέλιξη της αεροπορικής σύνδεσης.

Μιλώντας στη «Μ» ο υπεύθυνος υπηρεσιών βάσης της EasyJet Ντόντι Γκρίπα δήλωσε ικανοποιημένος τόσο από την πληρότητα της πτήσης, αλλά και από την οργάνωση που υπάρχει, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον αερολιμενάρχη Κώστα Ευσταθίου και στο υπόλοιπο προσωπικό του αεροδρομίου. Η πτήση αναχώρησε στις 9.30 περίπου το βράδυ για το Γκάτγουικ με 85 επιβάτες από την Κ.Ελλάδα, αριθμός ικανοποιητικός όπως έλεγε ο κ. Γκρίπα.

Ο υπεύθυνος υπηρεσιών βάσης της EasyJet Ντόντι Γκρίπα, με την υπεύθυνη υπηρεσιών βάσης της Swissport Ελίζα Τσακάκη και τον αερολιμενάρχη Ν.Αγχιάλου Κώστα Ευσταθίου.

Να σημειωθεί ότι το περιοδικό Traveller της Easyjet φιλοξενεί για ακόμη μία φορά πολυσέλιδο αφιέρωμα στο τεύχος Ιουνίου 2018 με επίκεντρο την γαστρονομία του τσίπουρου αλλά και τις προτάσεις για εξορμήσεις σε Πορταριά, Μακρινίτσα και τις παραλίες του Πηλίου, δείχνοντας ότι η εταιρία δίνει έμφαση στην επιτυχία του νέου αυτού προορισμού.

«Επιτέλους» λένε Βολιώτες και Βρετανοί

Ο Βολιώτης Γιώργος Καλαμογιώργος που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια δήλωσε πως «επιτέλους κάτι που ζητάμε εδώ και πολλά χρόνια γίνεται πραγματικότητα, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχιστούν οι πτήσεις ολόκληρο το χρόνο επισημαίνοντας μάλιστα ότι αρκετοί Βολιώτες ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο και θα διευκόλυνε πολύ αν η γραμμή γινόταν μόνιμη.

Περιμένοντας στην παραλαβή αποσκευών ο Ουίλιαμ και η Λιζ ζευγάρι συνταξιούχων από το ανατολικό Σάσεξ μας αποκάλυψαν ότι επισκέπτονται το Χόρτο κάθε χρόνο εδώ και 17 χρόνια έχοντας εκτιμήσει την ομορφιά του τοπίου και την ησυχία που προσφέρει η περιοχή. Όπως έλεγαν μάλιστα το ταξίδι τους θα είναι πιο εύκολο πλέον που υπάρχουν απευθείας πτήσεις αφού έως τώρα ταξίδευαν για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από όσους ρωτήσαμε αρκετοί μας απάντηση ότι θα μείνουν στο Βόλο, ενώ ορισμένοι κατευθύνονταν σε Καλά Νερά, Χόρτο, Μηλίνα αλλά και Καμένα Βούρλα.

Πρόσφεραν τσίπουρο και τοπικά εδέσματα

Παρών και ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Απόστολος Ζαρκάδας – Βεργής μαζί με το προσωπικό της Διεύθυνσης Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου που μοίρασαν τοπικούς χάρτες και ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ ο Σύλλογος επιχειρηματιών εστίασης Ν.Αγχιάλου πρόσφερε τσίπουρο και τοπικά εδέσματα στους επισκέπτες. Μιλώντας στη «Μ» ο κ. Ζαρκάδας επισημαίνει ότι «η πόλη προσδοκά εισερχόμενο τουρισμό προσφέροντας καλή φιλοξενία στους τουρίστες που έρχονται ώστε να μείνουν ικανοποιημένοι» δείχνοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η πτήση ήταν γεμάτη, ευχόμενος να είναι και όλες οι επόμενες, προσθέτοντας πως «στόχος μας να αναδείξουμε την περιοχή μας σε μεγάλες πρωτεύουσες του εξωτερικού όπως είναι μεταξύ άλλων και το Λονδίνο».

Δήμος Βόλου και Σύλλογος επιχειρηματιών εστίασης Ν.Αγχιάλου πρόσφεραν τσίπουρο και τοπικά εδέσματα καθώς επίσης και ενημερωτικά φυλλάδια στους επισκέπτες.

Τα δρομολόγια της Easy Jet θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο έως την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη συζητείται για την επόμενη χρονιά η περίοδος πτήσεων να διαρκέσει έξι μήνες.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ