Στο «κόκκινο» μετά τη Λάρισα και τα Τρίκαλα και η Μαγνησία από σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου, η οποία λόγω αυξημένης επιβάρυνσης κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, περνάει από το Επίπεδο Α Επιτήρησης, στο Επίπεδο Β Αυξημένου Κινδύνου.

Διευκρινιστικές κατευθύνσεις αναμένουν οι ξενοδόχοι της περιοχής σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων τους.

«Περιμένουμε διευκρινήσεις για το πώς θα λειτουργούμε’ τα εστιατόρια και τα μπαρ που υπάρχουν εντός των ξενοδοχείων, θα μπορούν να λειτουργούν;» αναρωτιέται μιλώντας στον ιστότοπο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.

Ο ίδιος εξηγεί ότι θεωρητικά τα ξενοδοχεία μπορούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, θέτοντας τους εργαζομένους τους σε αναστολή εργασίας. «Να ανασταλούν όμως και οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεών μας, να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις» δηλώνει ο κ. Ζαφείρης.

Ακυρώσεις

Απόρροια της Μαγνησίας στο Επίπεδο Β Αυξημένου Κινδύνου, από σήμερα (Τρίτη 3 Νοεμβρίου) και για 14 μέρες, αποτελούν οι ακυρώσεις στις όποιες κρατήσεις υπήρχαν στα συστήματα των ξενοδοχείων για το επόμενο διάστημα.

Στο σύνολο των 300 περίπου ξενοδοχείων στη Μαγνησία, όπως αναφέρει ο κ. Ζαφείρης, τουλάχιστον για τα ξενοδοχεία εντός της πόλης του Βόλου, θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνει συνεννόηση ώστε να λειτουργούν ένα – δυο ξενοδοχεία για να καλύπτουν τις ανάγκες του επισκεπτών.

Ωστόσο, ο ίδιος διευκρινίζει ότι στον ορεινό όγκο του νομού, και εκτός πόλης, τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι μικρά, χωρίς εστιατόρια. «Με κλειστή και την εστίαση, δεν μπορούν τα ξενοδοχεία να λειτουργήσουν με delivery pizza στα δωμάτια» λέει χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου του κορωνοϊού, τα ξενοδοχεία απέδειξαν ότι τηρούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ότι δεν υπήρξαν εστίες μετάδοσης του ιού.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr