Το τελευταίο στάδιο πριν από την έναρξη των κατεδαφίσεων, στο οικοδομικό τετράγωνο 867Γ, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, αποτελεί η αποστολή των ειδοποιητηρίων από τον Δήμο Λαρισαίων στους ενοίκους των καταστημάτων, για να αδειάσουν τους χώρους που κατέχουν.

Ως γνωστόν η ανάπλαση της περιοχής έλαβε έγκριση, τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς από το «Πράσινο Ταμείο» εκδόθηκε η οριστική και τελική απόφαση για τις απαλλοτριώσεις των ιδιοκτησιών.

Ο Δήμος Λαρισαίων, πριν ξεκινήσει τις εργασίες, θα αναμείνει την αποχώρηση και του τελευταίου καταστηματάρχη από το οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Βενιζέλου – Παπαναστασίου – Απόλλωνος – Ύδρας και αποτελείται από δεκατρείς ιδιοκτησίες.

Σε ότι αφορά τις κατεδαφίσεις θα ληφθούν ειδικά μέτρα από τον εργολάβο ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο της σκόνης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα καλύψει ολόκληρη την περιοχή.

Ο νέος χώρος, που θα προκύψει, δεν θα περιλαμβάνει κτίσματα, και θα διαμορφωθεί καταλλήλως, με βάση τις αρχιτεκτονικές προτάσεις, ώστε να βρίσκεται σε αρμονία με τον θέατρο αλλά και με το σύγχρονο αστικό τοπίο που τον περιβάλει.

Η αρχική ιδέα για την κατεδάφιση του συγκεκριμένου τετραγώνου συμπληρώνει…σαράντα χρόνια από την ημέρα που συμπεριελήφθη στο σχέδιο πόλης, και επιταχύνθηκε το 2015 με τις διαδικασίες που δρομολόγησε η παρούσα δημοτική αρχή.

Κώστας Τόλης Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)