Το Ηράκλειο ανήκει σε εκείνους τους προορισμούς που οι ταξιδιώτες επιλέγουν όλο το χρόνο να επισκεφτούν, όχι μόνο για αναψυχή, αλλά και για επαγγελματικούς λόγους και άλλες δραστηριότητες. Είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή χειμώνα - καλοκαίρι, μια ανεξάρτητη πόλη, με ένα από τα πιο εμπορικά λιμάνια της Μεσογείου και ένα πολυάσχολο αεροδρόμιο με χιλιάδες πτήσεις ετησίως από κάθε μεριά του πλανήτη. Πολλές εταιρίες και επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο, με χιλιάδες κόσμου να το επισκέπτονται κάθε χρόνο δίνοντας του ζωή και τους χειμερινούς μήνες.

Σημαντικό ρόλο στη ζωτικότητα της πόλης διαδραματίζει και το πανεπιστήμιο, με τους φοιτητές να δίνουν στο μέρος ένα ξεχωριστό χρώμα και ενέργεια. Αυτό, όμως, που απογειώνει τη δημοτικότητα του Ηρακλείου είναι η φυσική ομορφιά του νομού, η οποία το καθιστά τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό, και έναν από τους top 5 προορισμούς στην Ελλάδα. Οι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ συχνές, σημειώστε ότι το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης είναι το 2ο σε αριθμό επιβατών στην Ελλάδα, με χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν τους εμπορικούς δρόμους, το παραδοσιακό κέντρο και τις πανέμορφες παραλίες του. Για όλους αυτούς του λόγους η πόλη διαθέτει εξαιρετικά καλή τουριστική υποδομή, τουλάχιστον σε επίπεδο καταλυμάτων και ξενοδοχείων.


Στο Ηράκλειο θα βρείτε ξενοδοχεία για κάθε budget

Ακριβώς επειδή ο επισκέπτης θα βρει στο Ηράκλειο ξενοδοχεία για κάθε γούστο και budget καλό θα είναι πριν κάνετε κάποια κράτηση να καταλήξετε στο τι είδους διακοπές επιθυμείτε και έχετε ανάγκη να κάνετε. Στην περίπτωση που θα ταξιδέψετε για επαγγελματικούς λόγους ή για κάποια άλλη υποχρέωση τα ξενοδοχεία μέσα στην πόλη είναι ξεκάθαρα η ιδανική λύση. Όταν, όμως, πρόκειται για διακοπές καλό θα ήταν να σκεφτείτε εάν σας γοητεύει να μένετε στο κέντρο ενός τόπου ή αν προτιμάτε ένα παραθαλάσσιο κατάλυμα.

Στο Ηράκλειο ξενοδοχεία στο κέντρο ή πολύ κοντά σε αυτό θα βρείτε αρκετά, και κάθε κατηγορίας, ωστόσο σας προτείνουμε να τσεκάρετε πρώτα τα 4 και 5 αστέρων, καθώς οι τιμές παραμένουν για την εποχή σε αρκετά λογικά επίπεδα και οι υπηρεσίες που παρέχουν είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Αν πάλι το budget σας δε σας επιτρέπει ιδιαίτερες “πολυτέλειες”, στο Ηράκλειο θα βρείτε αρκετά απλά ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και “τίμια” ξενοδοχεία χαμηλότερης κατηγορίας.

Ωστόσο, αν και η διαθεσιμότητα καταλυμάτων είναι επαρκής για να υποδεχτεί όλο τον όγκο των επισκεπτών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, παρόλα αυτά η ζήτηση είναι τεράστια και μαζική, γι’ αυτό μην περιμένετε την τελευταία στιγμή να κάνετε την κράτηση σας! Η δική μας άποψη είναι να βρείτε ένα ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο του Ηρακλείου, όχι μέσα σε αυτό, και αν υπάρχει η δυνατότητα να νοικιάσετε αυτοκίνητο, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της ημέρας να απολαμβάνετε τις παραλίες και να κάνετε κοντινές εκδρομές και τα απογεύματα να κάνετε μια ωραία βόλτα με τα πόδια απολαμβάνοντας τα αμέτρητα ιστορικά μνημεία της πόλης.

Τι να δείτε οπωσδήποτε στο Ηράκλειο

Όπου και να επιλέξετε να μείνετε τελικά στο Ηράκλειο μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τους αρχαιολογικούς χώρους της Κνωσσού και της Φαιστού, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τα διάσημα Λιοντάρια (Κρήνη Μοροζίνι) στην πλατεία Ε. Βενιζέλου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και την ενετική Λότζια, το σημερινό Δημαρχείο δηλαδή, ένα από τα λιγοστά κτήρια σε Παλαδιανό Ρυθμό σε όλο τον κόσμο. Σημαντικό είναι, επίσης, να επισκεφτείτε τον τάφο του σπουδαίου Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος βρίσκεται στον προμαχώνα Μαρτινέγκο και φυσικά κάθε σας βόλτα να τελειώνει στα εντυπωσιακά Ενετικά τείχη της πόλης.

Τέλος, οι παραλίες της Κρήτης είναι γνωστές για την απαράμιλλη ομορφιά τους, με πολλές από αυτές να βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου. Εμείς ξεχωρίσαμε τις αγαπημένες μας και σας τις παραθέτουμε: την Αγία Πελαγία στα βόρεια του νομού, τα Μάταλα νότια της πόλης, το Αγιοφάραγγο, για όποιον του αρέσει η πεζοπορία, ο Κομμός με τη μεγάλη ακτογραμμή και φυσικά η άγρια και εξαιρετικά γοητευτική παραλία Ληστής. Καλή διαμονή!