Όταν μιλάμε για υπέροχους προορισμούς στην Ελλάδα, η Κασσάνδρα στη Χαλκιδική είναι αναμφισβήτητα μέσα σε αυτούς. Η υπέροχη αυτή χερσόνησος είναι γνωστή για τις ειδυλλιακές παραλίες της, την έντονη νυχτερινή ζωή και τα γραφικά χωριά της και είναι ιδανική επιλογή για διακοπές χαλάρωσης, αλλά και περιπέτειας. Αν σκέφτεστε να οργανώσετε μια απόδραση στη Χαλκιδική, δείτε γιατί η Κασσάνδρα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας.

Μα φυσικά οι παραλίες!

Ένας από τους κύριους λόγους που η Κασσάνδρα είναι τόσο δημοφιλής είναι οι εκπληκτικές παραλίες της. Με πεντακάθαρα νερά και χρυσαφένια άμμο, κάθε παραλία έχει τον δικό της χαρακτήρα. Εάν αναζητάτε μοντέρνα beach bars και έντονη μουσική ή αντίθετα αν ψάχνετε ένα ήσυχο μέρος για να χαλαρώσετε με ένα καλό βιβλίο, στην Κασσάνδρα θα βρείτε το κατάλληλο. Αν σας αρέσουν τα θαλάσσια σπορ, θα βρείτε, επίσης, πολλές επιλογές από τζετ σκιθαλάσσιο σκι και καταδύσεις μέχρι πιο χαλαρές δραστηριότητες όπως SUP και κανό. Για όσους προτιμούν πιο απομονωμένα σημεία, υπάρχουν επίσης πιο κρυμμένες παραλίες, στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε την απόλυτη ηρεμία της θάλασσας.

Προτεινόμενες παραλίες: Ποσείσι, Καλλιθέα, Άφυτος, Φούρκα και Κρυοπηγή.

Επαφή με τη Φύση

Εκτός από τις παραλίες, η Κασσάνδρα έχει και άλλα φυσικά αξιοθέατα που θα σας μαγέψουν ! Οι λόφοι, οι οποίοι περιβάλλουν τη χερσόνησο είναι ιδανικοί για πεζοπορίες και προσφέρουν εκπληκτική θέα στο Βόρειο Αιγαίο. Οι πιο δραστήριοι από εσάς μπορείτε να εξερευνήσετε παραδοσιακά μονοπάτια, τα οποία διασχίζουν γραφικά τοπία γεμάτα πεύκα και ελιές. Οι μυρωδιές της φύσης και η γαλήνη του περιβάλλοντος θα σας προσφέρουν μια αυθεντική εμπειρία μακριά από την πολυκοσμία. Οι λάτρεις της ιστορίας δε θα μείνετε δυσαρεστημένοι, καθώς υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι στη γύρω περιοχή που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της Χαλκιδικής. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε αυτά τα αξιοθέατα για να γνωρίσετε την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Προτεινόμενα αξιοθέατα: Ποτίδαια, Ναός του Άμμωνα Δία, Ναός του Ποσειδώνα, παραδοσιακός οικισμός Άφυτος.

Βρείτε ένα καλό ξενοδοχείο στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Η Κασσάνδρα διαθέτει πληθώρα καταλυμάτων που καλύπτουν κάθε ανάγκη, budget και προτίμηση. Είτε αναζητάτε ένα πολυτελές ξενοδοχειο κασσανδρα χαλκιδικη είτε πιο μικρά, παραδοσιακά καταλύματα, κάνοντας μια online αναζήτηση θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει διαθεσιμότητα για όλα τα γούστα. Αρκεί να την κάνετε εγκαίρως….

Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν οικογενειακά δωμάτια και χώρους ειδικά σχεδιασμένούς για παιδιά, όπως παιδικές χαρές, παιδότοπους και παιδικές πισίνες. Εάν ταξιδεύετε με την οικογένειά σας, θα βρείτε πολλές επιλογές που θα εξασφαλίσουν μια άνετη και ευχάριστη διαμονή για όλα τα μέλη. Μην αμελήσετε το ζήτημα της διαμονής σας γιατί μένοντας στο κατάλληλο για εσάς ξενοδοχειο κασσανδρα χαλκιδικη θα μπορείτε να κάνετε το reset και το restart που χρειάζεστε για να εξερευνήσετε τον όμορφο αυτό τόπο!

Προτεινόμενα καταλύματα: Cora Hotel & Spa στην Άφυτο, Alexandra Studios στην Καλλιθέα και Melite Luxury Rooms & Apartments στο Παλιούρι.

Έντονη Νυχτερινή Ζωή & Εκληκτική Κουζίνα

Η Κασσάνδρα φημίζεται, επίσης, για την έντονη νυχτερινή ζωή της. Γνωστή ως το «ζωηρό πόδι» της Χαλκιδικής, στην Κασσάνδρα θα βρείτε από παραδοσιακές ταβέρνες και ουζερί μέχρι mainstream beach bars και νυχτερινά κλαμπ, που μετατρέπουν τις μέρες και τις νύχτες σας γεμάτες ενέργεια και διασκέδαση. Για την κουζίνα δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Από παραδοσιακές συνταγές της Βόρειας Ελλάδας μέχρι διεθνή κουζίνα, και από ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά μέχρι ντόπια κρέατα, τυριά και κρασιά, δε θα ξέρετε τι να πρωτοδοκιμάσετε.

Προτεινόμενοι χώροι: Tavern Tomas, Metoxi Restaurant και εστιατόριο Βούκα.

Ηρεμία, Διασκέδαση ή Πολυτέλεια;

Η Κασσάνδρα είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την ηρεμία της φύσης με την πολυτέλεια των παροχών. Δε χρειάζεται να προεπιλέξετε τι είδους διακοπές θέλετε να κάνετε. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να τα έχουν όλα! Από την απόλυτη χαλάρωση στο ξενοδοχειο κασσανδρα χαλκιδικη που θα επιλέξουν να μείνουν, τον άφθονο ήλιο και τη θάλασσα του τόπου, την επαφή με τη φύση, την απόλυτη διασκέδαση, τη σύνδεση με την ιστορία. Η Κασσάνδρα είναι ο απόλυτος προορισμός.