Η δυναμική της κρουαζιέρας και η ευεργετική επίπτωση που έχει στις τοπικές αγορές καταδείχτηκε την Τρίτη στο Βόλο όπου κατέπλευσαν δυο κρουαζιερόπλοια σε μια ημέρα. Το γεγονός απέδειξε την μεγάλη προοπτική του λιμανιού για τον τουρισμό του Βόλου και της Θεσσαλίας γενικότερα, καθώς μέρος των τουριστών εκμεταλεύεται την άφιξη στην Μαγνησία για να μεταβεί οργανωμένα στα Μετέωρα.

Το Κρουαζιερόπλοιο «LE BOUGAINVILLE» σημαίας Νήσων WALLIS FUTUNA, κατέπλευσε στις 06:30 και προερχόμενο από τον Πειραιά. Μετέφερε 151 επιβάτες και 115 άτομα πλήρωμα. Στο πλοίο επέβαιναν τουρίστες από ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο ενώ το πλοίο παρέμεινε στο λιμένα του Βόλου για 12 ώρες. Το κρουαζιερόπλοιο ανχώρησε στις 18:30, με προορισμό την Δήλο.

Η δεύτερη και πιο εντυπωσιακή άφιξη ήταν επίσης χθες το πρωί, μία ώρα αργότερα. Το Κρουαζιερόπλοιο «BALMORAL» με σημαία ΜΠΑΧΑΜΕΣ, κατέπλευσε στι 07:30, στο λιμάνι του Βόλου προερχόμενο από το Κότορ (Μαυροβούνιο). Μετέφερε 972 επιβάτες και 559 άτομα πλήρωμα. Στο πλοίο, που παρέμεινε στον Βόλο για δέκα ώρες, επέβαιναν πολίτες από Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία. Το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε στις 17:30 για τη Θεσσαλονίκη.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr