Ικανοποιώντας το αίτημα των επαγγελματιών της περιοχής αλλά και τη γενικότερη απαίτηση του κοινού για τη λειτουργία του εμβληματικού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου της πόλης, ο δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου άναψε το πράσινο φως για την έναρξη του Μύλου των Ξωτικών την προσεχή εβδομάδα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι ειλημμένη και, πλέον, κανέναν ρόλο δεν πρόκειται να παίξει η διαφορετική άποψη που ενδεχομένως να εκφράσουν οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο που αναμένεται να συγκληθεί για την διεξαγωγή του φετινού Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα.  Τόνισε μάλιστα ότι "η τοπική μας κοινωνία δεν αντέχει, από όλες τις απόψεις, να μην έχουμε ανοιχτό τον Μύλο των Ξωτικών".

Ο δήμαρχος, που βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του αφού το απόγευμα της Δευτέρας διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό, αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους το θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο πρέπει να γίνει φέτος, είπε τα εξής: 

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τηρούμε τα μέτρα, δεν μπορούμε να κλείσουμε πάλι τα πάντα. Ο Μύλος έτσι κι αλλιώς φέτος θα γίνει μόνο έξω, δεν θα υπάρχει κάποια δραστηριότητα μέσα, είναι πολύ μεγάλος ο χώρος απλωμένος σε πολλά στρέμματα οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε ότι θα χει συνωστισμό. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, και για τα παιδιά θα ισχύσει ότι ισχύει για το σχολείο δηλ με τα σελφ τεστ.

Θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, ώστε να είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα καθώς βλέπουμε ήδη μια πτώση στα κρούσματα. Ακόμα και να πούνε όχι οι υπόλοιπες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, κάποιος πρέπει να πάρει τις αποφάσεις, και να πάνε τα πράγματα μπροστά.

Έχουν εξάλλου ανοίξει ήδη αρκετά τέτοια εορταστικά χωριά σε όλη την επικράτεια, πχ στην Αθήνα, στη Δράμα, στη Θεσσαλονίκη. Δεν αντέχει η τοπική μας κοινωνία, από όλες τις απόψεις, να μην έχουμε ανοιχτό τον Μύλο των Ξωτικών.» (Λέσχη 97,6).

Υπολογίζεται ότι ο τζίρος των επισκεπτών του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, υπερβαίνει τα 20 εκ. ευρώ για την πόλη, με τους επισκέπτες να ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr