Οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία άρχισαν να φαίνονται και στον θεσσαλικό τουρισμό.

Ήδη παρελθόν αποτελούν οι προγραμματισμένες, κυρίως σχολικές, εκδρομές στα Μετέωρα από χώρες του εξωτερικού για τον Μάρτη και τον Απρίλη, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ν.Τρικάλων Γιάννης Κουρούπας.

Οι κρατήσεις ακυρώθηκαν από Ιταλία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ρωσία λόγω του πολέμου και του αισθήματος ανασφάλειας, που προκαλεί σε όλη την Ευρώπη, εκτίμησε ο κ. Κουρούπας που μιλά για τεράστιο πλήγμα.

Η ανησυχία των ξενοδόχων είναι τεράστια, καθώς μέχρι και τέλη Μαΐου, η περιοχή της Καλαμπάκας δέχεται το 30% των τουριστών, που επισκέπτονται την περιοχή όλο τον χρόνο.

Υπολογίζει, ότι λόγω του πολέμου, περίπου 300.000 τουρίστες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και άλλες χώρες δεν θα επισκεφθούν το φετινό Πάσχα τα Μετέωρα, εξέλιξη που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την επιβίωση των οικογενειακών ξενοδοχείων της περιοχής.

Οι ξενοδόχοι των Τρικάλων συνεδρίασαν εκτάκτως, χθες. Ζητούν από τον πρ. της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου να παγώσουν οι οφειλές τους προς τους δήμους και από τον υπουργό Οικονομικών να παγώσει για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση τις λοιπές οφειλές τους προς το κράτος.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από ertnews.gr)