Οι φορητές συσκευές έχουν βελτιώσει την καθημερινότητά μας, όμως είναι αλήθεια ότι ειδικά τα κινητά τηλέφωνα έχουν μετατραπεί σε μία επέκταση του εαυτού μας. Τα χρησιμοποιούμε για δεκάδες καθημερινές χρήσεις, οι οποίες θεωρούνται πια «ρουτίνα», όμως είναι εξαιρετικά σημαντικές για όλους μας. Με αυτές τις μικρές συσκευές μπορούμε πλέον να επικοινωνήσουμε με τους αγαπημένους μας, να πραγματοποιήσουμε online αναζητήσεις, να αγοράσουμε προϊόντα, να διαβάσουμε, να ακούσουμε μουσική ή να δούμε ταινίες και σειρές. 

Στην πραγματικότητα ζούμε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας κάνοντας χρήση του κινητού μας για πολλές ώρες της ημέρας. Ειδικά την τελευταία δεκαετία, η τεχνολογία έχει κάνει τέτοια και τόσο μεγάλα άλματα προόδου, που λίγοι από εμάς θυμούνται με λεπτομέρειες πώς ήταν η καθημερινότητα πριν από τα κινητά. Οι θαυματουργές αυτές συσκευές υποστηρίζουν πια απόλυτα τον τρόπο ζωής μας και μας επιτρέπουν να κάνουμε πολλά περισσότερα από απλές κλήσεις και αποστολή μηνυμάτων. Τα κινητά έχουν γίνει η δίοδος μέσα από την οποία μπορούμε πλέον να ζούμε την κάθε μέρα και να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητές τους με πολλούς τρόπους. 

Η διασκέδαση είναι κάτι εξαιρετικά απαραίτητο για την ευεξία μας, γι’ αυτό και οι σχετικές εφαρμογές έχουν κατακλύσει τα δύο stores των μεγάλων λειτουργικών συστημάτων: του Apple store και του Google store. Εκεί μπορεί να βρει κανείς παιχνίδια και streaming υπηρεσίες σαν το Twitch και το Netflix όπου θα παρακολουθήσει live μεταδόσεις, ταινίες και σειρές, άλλοτε δωρεάν και άλλοτε με κάποια συνδρομή. 

Επίσης, στις εφαρμογές που παρέχουν οι online πλατφόρμες, θα παίξει τα αγαπημένα παιχνίδια που έχουν ιστορία εκατοντάδων χρόνων, όπως το blackjack στην PokerStars Casino ή το σκάκι στο Chess.com, ή βιντεοπαιχνίδια όπως τα παλιότερα arcade και τα σύγχρονα MMORPG που συναρπάζουν κάθε ηλικία. Αν θελήσει να ακούσει μουσική, υπάρχουν υπηρεσίες όπως το Spotify ή το Apple Music. Ουσιαστικά, αρκεί να κατεβάσει κανείς την εφαρμογή που του αρέσει περισσότερο και η διασκέδαση αρχίζει πριν καλά καλά το καταλάβει. 

 

Φυσικά, η παραπάνω περίπτωση δεν είναι η μοναδική στην οποία τα κινητά κάνουν τη διαφορά. Οι διατραπεζικές συναλλαγές περνούν πια μέσα από τις συσκευές που κρατάμε στα χέρια μας, αφού το ebanking έχει γίνει πιο εύκολο, γρήγορο και βολικό για κάθε χρήστη. Μπορεί κανείς πλέον μέσα από το κινητό του να πληρώνει οφειλές, να μεταφέρει χρήματα, να ελέγχει τον λογαριασμό του και να επικοινωνεί με την τράπεζά του, στον χρόνο που προτιμά. Οι ουρές και ο χαμένος χρόνος στα φυσικά καταστήματα αποτελεί παρελθόν, αρκεί να έχει κανείς σύνδεση στο διαδίκτυο. 

Με τη βοήθεια του ebanking, γίνονται ευκολότερες και οι online αγορές. Στη σημερινή εποχή δεν έχουν όλοι τον χρόνο και τη διάθεση να βγουν στα μαγαζιά για ψώνια, οπότε είναι ευκολότερο να δει μέσω internet αυτά που τον ενδιαφέρουν και να τα αγοράσει με μερικά μόνο κλικ από το κινητό του. Υπάρχουν, μάλιστα, εταιρείες με αποκλειστικές εφαρμογές, οι οποίες επιβραβεύουν τον πελάτη για τις αγορές του μέσα από αυτές κι έτσι ο ενδιαφερόμενος κερδίζει ακόμη περισσότερα. 

Η επικοινωνία έχει γίνει, επίσης, πολύ πιο εύκολη μέσα από τη χρήση των κινητών. Μπορούμε να συνομιλήσουμε με οποιονδήποτε από τους αγαπημένους μας με όποιον τρόπο θέλουμε. Αρκεί μία κλασική κλήση στο τηλέφωνό του, αλλά μπορεί η επικοινωνία να γίνει και με κάποια εφαρμογή άμεσου μηνύματος. Το whatsapp, το skype, το viber και δεκάδες ακόμη τέτοιες εφαρμογές έχουν μπει στη ζωή μας, προσφέροντας η καθεμιά διαφορετικό είδος σύνδεσης με τους αγαπημένους μας. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους μάλιστα μπορούν να συνομιλήσουν περισσότεροι από ένας άνθρωποι. 

Επίσης, η αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο έχει γίνει εύκολη υπόθεση με τη βοήθεια των κινητών. Η γνώση είναι πανταχού παρούσα στην παλάμη του χεριού μας, καθώς όλη η γνώση βρίσκεται στο internet. Ακόμη, κάποτε χρειαζόταν να κάνουμε ερωτήσεις σε περαστικούς που υποθέταμε ότι γνώριζαν την περιοχή ώστε να φτάσουμε σε ένα άγνωστο σημείο που μας ενδιέφερε. Σήμερα απλώς με τη χρήση ενός χάρτη μέσα στο κινητό μας όχι μόνο μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, αλλά είμαστε σε θέση να λάβουμε πληροφορίες για εστιατόρια ή αξιοθέατα, καθώς και να τα δούμε σε φωτογραφίες ή ακόμη και σε τρισδιάστατη απεικόνιση, στην οθόνη της μικροσκοπικής συσκευής που κρατάμε στο χέρι μας.