Μια σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας με την ανάληψη της προεδρίας του ΤΑΙΠΕΔ από τον Άρη Ξενόφο, ο οποίος έχει μακρά εμπειρία στο investment banking,  ενώ έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Έχοντας οδηγήσει τις δύο μεγαλύτερες Εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ελλάδα στην κορυφή, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την 3η και δυσκολότερη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, την αξιολόγηση των διοικήσεων των Τραπεζών και έχοντας αποτυπώσει το πλαίσιο για την αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων ο κ. Ξενόφος καλείται να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της αποτελεσματική διαχείρισης της περιουσίας του δημοσίου από την θέση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ

Απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης των Θεσμών και της Ελληνικής κυβέρνησης θα έχει να επιτελέσει ένα δύσκολο έργο που αποτελεί την αιχμή του 3ου μνημονίου συνεργασίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ)  το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

1. Άρης Ξενόφος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

2. Ριχάρδος Λαμπίρης, Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

3. Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

4. Άγγελος Βλάχος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

5. Γιώργος Μαρίνος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ καλωσορίζει τη νέα ομάδα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και της εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα πλαίσια των υποχρεώσεών της, αλλά και του ευρύτερου ρόλου του Ταμείου στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με την προσέλκυση επενδύσεων και την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης το οποίο είναι ο πυλώνας της στρατηγικής του ΤΑΙΠΕΔ. Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί την κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου για τις υπηρεσίες της ως Πρόεδρος τους τελευταίους 6 μήνες και για τη δέσμευσή της στους στόχους του ΤΑΙΠΕΔ".

Η θητεία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται έως την 1η Ιουλίου 2020.

Το βιογραφικό του κ. Άρη Ξενόφου 

Ο κ. Ξενόφος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και στη διαχείριση κεφαλαίων έχοντας διατελέσει ανώτατο διοικητικό στέλεχος σε πολλές εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων στην Ελλάδα, στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και μέλος διοικητικών επιτροπών σε ιδιωτικές τράπεζες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αναλυτικά, έχει διατελέσει αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ και διευθύνων σύμβουλος στη Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ στην Ελλάδα. 

Σε διεθνές επίπεδο έχει ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου στη Eurobank FMC S.A. στο Λουξεμβούργο και στην EFG Eurobank MFMC SAI S.A. στη Ρουμανία συνεισφέροντας σημαντικά στην εδραίωση και ανάπτυξη της θεσμικής διαχείρισης κεφαλαίων στις αντίστοιχες αγορές και στην ανάπτυξη τραπεζικών και ασφαλιστικών δικτύων διανομής. 

Επίσης, έχει διατελέσει μέλος ανώτατων διοικητικών επιτροπών στην τράπεζα Eurobank Εργασίας Α.Ε. τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπου η τράπεζα είχε παρουσία, καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας (Ενωση Θεσμικών Επενδυτών) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Με την παρουσία στο ΤΑΙΠΕΔ o κ. Ξενόφος θα συνδράμει στην βέλτιστη αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου.