«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε αυτή τη συγκυρία, μπορεί να στηριχθεί στον εσωτερικό τουρισμό, αν και από μόνος του δεν αρκεί για να αναπληρώσει τις απώλειες, αλλά φυσικά και στον οδικό τουρισμό. Δεν έχουμε αυταπάτες, γνωρίζουμε ότι το 2020 θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, γι’ αυτό παράλληλα με την προσπάθεια επανεκκίνησης η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων. Θα πάρουμε και άλλα μέτρα αν χρειαστεί».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων με συνέντευξή του, στην «Ελευθερία» της Λάρισας, ο υφυπουργός Τουρισμού, βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, σχολιάζοντας τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει στον τουρισμό η πανδημία του κορονοϊού.

Όλοι γνωρίζουμε ότι, αν εξαιρέσουμε το αεροδρόμιο της Σκιάθου και τα λιγοστά κρουαζιερόπλοια στον Βόλο, η θεσσαλική περιφέρεια τροφοδοτείται με τουρίστες μόνο από την άσφαλτο. Το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου φέρνει λίγο κόσμο και μάλιστα κάποιες από τις πτήσεις του καταλήγουν αλλού, ως τελικός προορισμός,  όπως είναι το κλάμπ Μεντιτερανέ της Εύβοιας.

Για φέτος ας είναι λοιπόν καλά οι Έλληνες και οι Βαλκάνιοι.

Από Δυτικοευρωπαίους ότι πάρουμε καλόν είναι ...

Κ.Τ. thessaliaeconomy.gr