Μια απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την οποία επέβαλε πρόστιμο 2.096,83 ευρώ στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καρδίτσας, διότι παρεμπόδιζε την εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013, φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα την αποτρόπαια συμπεριφορά μιας συντεχνίας έναντι των νόμων.

Η υπόθεση ανάγεται στο 2011 όταν νομοθετήθηκε η δυνατότητα των φαρμακείων να λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, δηλαδή και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, καθώς και τα Σάββατα. 

Ξέσπασε τότε εμφύλιος μεταξύ των φαρμακοποιών, θύμα του οποίου ήταν και μία φαρμακοποιός στην Καρδίτσα, η οποία είχε καταγγείλει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καρδίτσας ότι ουσιαστικά με τις πρακτικές του την εμπόδιζε να εφαρμόσει το διευρυμένο ωράριο.

Οι πρακτικές του συλλόγου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ήταν να περνάει από Πειθαρχικό την καταγγέλλουσα και να της επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα, να αλλάζει το ωράριο των εφημεριών και να μην αναγράφει το φαρμακείο της καταγγέλλουσας στον πίνακα των εφημεριών, αλλά και να ...υποβάλει 15 μηνύσεις εις βάρος της.

Πως να αλλάξει η χώρα;

Κ.Τ. thessaliaeconomy.gr