Ο Αγοραστός και τα 70 εκ., ο Ταχιάος ως εφιάλτης δημάρχου, και τα... χαιρετίσματα Σταϊκούρα στη Θεσσαλία

Ο Αγοραστός και τα 70 εκ., ο Ταχιάος ως εφιάλτης δημάρχου, και τα... χαιρετίσματα Σταϊκούρα στη Θεσσαλία

Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 26 – 09 – 2024, αριθμό πρωτοκόλλου B/ΣΕΡ366/OΔ/ΣY/190287, και φέρει την υπογραφή του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα.

Θέμα του είναι η «Αποκατάσταση των ζημιών στις υφιστάμενες οδικές καθώς και σε λοιπές υποδομές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που προκλήθηκαν από τον Μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2020», ανάδοχος εταιρεία «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.».

Η απόφαση αναφέρει τα ακόλουθα:

«Εγκρίνουμε τη χορήγηση της 3ης Παράτασης της Συνολικής Προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου, συμπεριλαμβανομένων και των εργασιών της 1ης Σ.Σ.Ε., κατά δώδεκα (12) μήνες, ήτοι έως την 24-09-2025, χωρίς πρόσθετη αποζημίωση της αναδόχου, εκτός από τη νόμιμη αναθεώρηση, για λόγους ανωτέρας βίας. Κατά της παρούσας απόφασης χωρεί υποβολή ένστασης εντός ανατρεπτικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από την επίδοση της στην Ανάδοχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 174 του Ν. 4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Μιλάμε για κανονικό δούλεμα. Η παράδοση των έργων αποκατάστασης στη Θεσσαλία από τον Ιανό, που μας χτύπησε το 2020, πήρε τρίτη παράταση και τα έργα θα παραδοθούν (αν παραδοθούν) το φθινόπωρο του 2025. Εύγε κύριε υπουργέ. Μας δίνετε κουράγιο και για τα έργα του Daniel…

@ Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, ψάχνει ακίνητο στον Βόλο για να ανοίξει κατάστημα. Ποτέ δεν είναι αργά …

Το δώρο στο δημόσιο

Πονοκέφαλο προκαλεί στο υπουργείο οικονομικών και τον Κωστή Χατζηδάκη το αίτημα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα. Η Ένωση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι λόγοι που επέβαλαν την περικοπή των δώρων έχουν εκλείψει με την είσοδο της Ελλάδος στη μεταμνημονιακή εποχή. Το παρασκήνιο είναι ότι στις συναντήσεις της Ένωσης με παράγοντες του υπουργείου -πριν εκδοθεί  η ανακοίνωση- τα μέλη της Ένωσης προσκόμισαν δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν περίπου 9 δικαστές, οι οποίοι  είχαν προσφύγει κατά των περικοπών. Να διευκρινίσουμε πως οι δικαστές ζητούν την επιστροφή των δώρων όχι μόνο για τους ίδιους αλλά για το σύνολο του προσωπικού του δημόσιου τομέα. Μιλάμε συνολικά για 2 δις ετησίως, που βέβαια δεν υπάρχουν …

  

Πρέπει  να ήταν από τις πιο άβολες συναντήσεις για τον Αγοραστό αυτή της περασμένης Παρασκευής με τους κυβερνητικούς κατά την σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Λιγότερο θερμές οι σχέσεις τους σε σύγκριση με το παρελθόν, τις χαρακτήριζε μια εμφανής αμηχανία. Ήταν και κάποιοι δεξιοί δήμαρχοι οι οποίοι εγκωμίαζαν και ευχαριστούσαν τον Κουρέτα, και μάλλον του χάλασαν τη διάθεση. Ο ίδιος απέφυγε να καθίσει στα μπροστινά έδρανα, - ίσως επειδή απουσίαζαν οι δικοί του πρωτοκλασάτοι-, αλλά δεν απέφυγε τον πειρασμό να κάνει αντιπολίτευση μπροστά στους φιλοξενούμενους. «Σας αφήσαμε παρακαταθήκη 70.000.0000 ευρώ για τις επιχειρήσεις αλλά δεν τα δώσατε» είπε στον περιφερειάρχη. Ο Κουρέτας δεν του χαρίστηκε: «Για να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα πρέπει να υπάρξει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το γνωρίζεις αλλά δεν το λες επειδή λαϊκίζεις…» ήταν η απάντηση.

& Την πιθανότητα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου να αποκτήσει από την άνοιξη του 2025 εσωτερική πτήση, προς τη Ρόδο, εξετάζουν οι υπεύθυνοι αεροπορικής εταιρείας Sky Express, οι οποίοι είδαν με “καλό μάτι” τη γραμμή που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια από τον Βόλο προς το Ηράκλειο. Παρόλα αυτά το θεσσαλικό αεροδρόμιο της Μαγνησίας παραμένει καχεκτικό. Μόνη λύση ένας επενδυτής …

 Σφυριές…

Οι κυβερνητικοί έρχονται κάθε τόσο στη Λάρισα και χρησιμοποιούν τις εξαγγελίες ως ένα είδος …μασάζ για τους Θεσσαλούς, οι οποίοι περιμένουν έργα αλλά έργα δεν βλέπουν.

Ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια το βράδυ της Παρασκευής, μόλις αντίκρυσε τον υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο να στέκει αγέρωχος στα υπερυψωμένα έδρανα της αίθουσας του Συμβουλίου, αντέδρασε σαν …σεληνιασμένος. O εφιάλτης του Αβραμόπουλου, που τις νύχτες τον κάνει να πετάγεται από το κρεββάτι, λέγεται γέφυρα Διάβας, λίγο έξω από την Καλαμπάκα. Παρότι η γέφυρα ήταν έργο μόλις δυο ετών, δεν άντεξε τα νερά του Daniel με αποτέλεσμα 25 χωριά της περιοχής να παραμένουν αποκλεισμένα. «Μου είχες υποσχεθεί ότι η εργολαβία θα ξεκινούσε το αργότερο το Πάσχα, αλλά δεν έγινε τίποτα» του είπε οργισμένος ο Καλαμπακιώτης όταν έλαβε τον λόγο και μάλιστα σε πρώτο ενικό: «Σε ξαναπήρα τηλέφωνο και μου ανέφερες ξεκινάμε εντός της άνοιξης. Αφού πέρασε και η άνοιξη με διαβεβαίωσες ότι η γέφυρα θα ξεκινήσει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου… Σε ρωτάω τι ήρθες να κάνεις εδώ σήμερα…».

Αν ο Αβραμόπουλος με τον Ταχιάο, -που σημειωτέο αμφότεροι είναι Νεοδημοκράτες-,τύχαινε να βρεθούν μόνοι τους στο ασανσέρ της Περιφέρειας, πολύ φοβούμαστε πως όταν θα άνοιγε η πόρτα όρθιος θα έβγαινε μόνο ο Αβραμόπουλος …

Τον δρόμο της δημοπρασίας αναμένεται να πάρει προσεχώς το νέο κλειστό γήπεδο του Βόλου, προβλέπει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Θα ανεγερθεί σε οικόπεδο της Νέας Ιωνίας.

@ Ανεβάζει συνεχώς τους τόνους η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023». Μιλώντας στο Mega καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης αλλά και του νέου Έλληνα Κοινοτικού Επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα. Για τον τελευταίο είπε «είναι αστείο να έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών ένας άνθρωπος, η χώρα του οποίου ελέγχεται για ένα από τα χειρότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην Ευρώπη. Θεωρώ σκόπιμη την κίνηση».

 # Ένας νεαρός Λαρισαίος γυμναστής, ονόματι Κέλλας, τα σπάει στο ίνσταγκραμ. Ουρά κάνουν τα μοντέλα στην Αθήνα για πέρσοναλ.  Ο Βύρων Κέλλας είναι γιος του συναδέλφου δημοσιογράφου Σωτήρη Κέλλα. Μπράβο στον Βύρωνα, και όταν έρθει στη Λάρισα ένα προγραμματάκι πέρσοναλ και για τον μπαμπά …

By Kostas Tolis

*Για πληροφορίες, ιδέες, φωτογραφίες, ρουφιανιές κ.λπ. στο tolis@kosmoslarissa.gr (εχεμύθεια δεδομένη)

Copyright Kosmos newspaper, Larissa

Facebook Like
Tο thessaliaeconomy.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.