Άλλος γκρεμίζει άλλος πληρώνει, πλαζ Αλέκος πέντε αστέρων, και στον …Συκεώνα για brainstorming

Άλλος γκρεμίζει άλλος πληρώνει, πλαζ Αλέκος πέντε αστέρων, και στον …Συκεώνα για brainstorming

Καλημέρα

Κατάστημα ετοιμάζεται να ανοίξει η Συνεταιριστική Τράπεζας Θεσσαλίας στον Τύρναβο. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι θα στεγαστεί στο ίδιο ακίνητο που φιλοξενούσε παλαιότερα την Εθνική Τράπεζα και θα λειτουργήσει πριν τα Χριστούγεννα.

Οι συστημικές τράπεζες έχουν απεμπολήσει προ πολλού τον κοινωνικό τους χαρακτήρα εγκαταλείποντας περιοχές στις οποίες οι άνθρωποι έχουν ακόμα την ανάγκη της φυσικής παρουσίας μιας τράπεζας. Το κενό στη Θεσσαλία έρχεται να καλύψει η Συνεταιριστική Τράπεζα η οποία αποτελεί πλέον το αποκούμπι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  

# Προς αξιοποίηση το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο Αστέρας στον πεζόδρομο της Κούμα στο κέντρο της Λάρισας. Λέγεται ότι θα ανακαινιστεί πλήρως και θα αποκτήσει μικρά διαμερίσματα προς ενοικίαση.

@ Άρον άρον ο Θανάσης Μαμάκος έσπευσε να διαψεύσει στα ΜΜΕ την λανθασμένη εντύπωση ότι ο Δήμος Λαρισαίων μηνύει πλημμυροπαθείς και σεισμόπληκτους που δεν έχουν κατεδαφίσει τα ετοιμόρροπα σπίτια τους. Και είχε δίκιο, διότι το να μηνύεις τον κατεστραμμένο επειδή δεν γκρεμίζει με δικά του λεφτά το σπίτι που έχασε, μοιάζει με την εκδίκηση του εωσφόρου. Αυτό είναι δουλειά της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών. (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.), είπε. Ο Δήμος ενημερώνεται από την Δ.Α.Ε.Φ.Κ. και αναζητεί πόρους για τις κατεδαφίσεις. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν ήδη 200.000 ευρώ για να συνεχιστούν τα γκρεμίσματα…

Τα Τρίκαλα της AI

Στον τομέα της τεχνολογίας τα Τρίκαλα συνεχίζουν να κάνουν άλματα. Ο Παπαστεργίου μπορεί να έφυγε από τον Δήμο Τρικκαίων για να αναλάβει υπουργός, αλλά όπου μπορεί βάζει πλάτη. Όπως έγινε με το ψηφιακό έργο «restart mAI city», προϋπολογισμού 6.9 εκ. € το οποίο υπογράφτηκε χθες, και είναι το τρίτο μεγαλύτερο του είδους μετά από εκείνα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.  

Το “Στρατηγικό Πλάνο Ανάπτυξης Πόλης του Δήμου Τρικκαίων”, όπως ονομάζεται, έχει τον διακριτικό τίτλο Restart mAI city (Επανεκκινώ την πόλη μου), ως λογοπαίγνιο των λέξεων My και mAI, όπου AI σημαίνει Artificial Intelligent, δηλαδή Τεχνητή Νοημοσύνη. Το έργο στοχεύει στη δημιουργία υποδομών έξυπνης πόλης καθιστώντας την πεδίο φιλοξενίας και καλλιέργειας της τεχνολογικής επιχειρηματικότητας.

Οι υπογραφές έπεσαν στην Αθήνα και αποτέλεσαν το καλύτερο φάρμακο για τον νυν δήμαρχο Νίκο Σακκά ο οποίος από την ημέρα που εξελέγη …βρέχει φωτιά στη στράτα του. Τον βρήκαν πλημμύρες και άλλες συμφορές. Είναι αυτό που λέμε τα είδε όλα, ακόμα και έναν συνεργάτη του να συλλαμβάνεται για χασίς …

 & Ούτε οι ταξιτζήδες της Λάρισας θέλουν στα ταξί τους το αυτοκόλλητο του Χατζηδάκη που θα αναγράφει ότι το POS είναι υποχρεωτικό. Το κατακρίνουν ως αντιαισθητικό και επικίνδυνο. Δεν διαφωνούν με το POS, ισχυρίζεται ο πρόεδρός τους (Ελευθερία), αλλά θα προτιμούσαν κάτι μικρό, στο τριγωνάκι του τζαμιού πίσω …

  

Η πλαζ “Αλέκος”, στον Ασπροπόταμο της Πίνδου (Δήμος Μετεώρων) δεν είναι η Κόστα Σμεράλντα αλλά με τόσα λεφτά που την προίκισε η Περιφέρεια θα μπορούσε να γίνει. Περιμένουμε τη στιγμή που η αντιπεριφερειάρχης Χρύσα Ντιντή θα την εγκαινιάσει πέφτοντας με μπικίνι στα κρυστάλλινα νερά του Αχελώου…

 Απάτες

Εμπλουτίζουν συνεχώς την γκάμα των απατηλών μεθόδων τους τα κυκλώματα που προσπαθούν να κλέβουν προσωπικά στοιχεία για να τα χρησιμοποιούν σε τραπεζικές συναλλαγές. Εσχάτως φαίνεται ότι κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αναμπουμπούλα που έχει δημιουργήσει η υποχρεωτική σύνδεση επιχειρήσεων στο σύστημα πληρωμών IRIS, ώστε να «πιάσουν στον ύπνο» επιχειρηματίες και να τους αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία. Συνηθίζουν να καλούν τα υποψήφια θύματα λέγοντας ότι δήθεν είναι συνεργάτες του λογιστή της επιχείρησης και χρειάζονται στοιχεία για να ολοκληρώσουν τη σύνδεση στο IRIS. Αν κάποιος δεν πονηρευτεί και δεν προσπαθήσει να τσεκάρει ποιος πραγματικά τον καλεί και αν όντως είναι συνεργάτης του λογιστή, μπορεί να δώσει στοιχεία που θα χρησιμεύσουν στους επιτήδειους για να κάνουν πληρωμές μέσω του IRIS από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

 @ Λάτρης του πρωϊνού καφέ και της νικοτίνης ο σύμβουλος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Νίκος Ράπτης, δέχτηκε μια πρόταση από τον συστηματικά αθλούμενο Δημήτρη Κουρέτα σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση: «Νίκο εγώ τα πρωινά, πριν πάω στο γραφείο, όταν έχω χρόνο παίρνω το ποδήλατο και κάνω μερικά χιλιόμετρα. Μήπως θέλεις να έρθεις μαζί μου, δεν θα πάμε μακριά, μέχρι τον … Συκεώνα».

Ο Ράπτης χλόμιασε, δεν περίμενε ότι θα χρειαζόταν να κάνει brainstorming ιδροκοπώντας. Αναλογιζόμενος τον εαυτό του, με κράνος και αθλητικό κολάν πάνω σε αγωνιστικό ποδήλατο, παραλίγο να καταρρεύσει.

-«Άστο καλύτερα», είπε.

-«Γιατί;

-«Γιατί μάλλον θα πρέπει να μας ακολουθεί και ασθενοφόρο…».

Σημείωση: Ο Συκεώνας βρίσκεται στον νομό Καρδίτσας

 By Kostas Tolis

*Για πληροφορίες, ιδέες, φωτογραφίες, ρουφιανιές κ.λπ. στο tolis@kosmoslarissa.gr (εχεμύθεια δεδομένη)

Copyright Kosmos newspaper, Larissa

Facebook Like
Tο thessaliaeconomy.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.