Την "παραίτηση" της Ρ. Αντωνοπούλου έκανε δεκτή ο Αλέξης Τσίπρας, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

Η κ. Αντωνοπούλου στη δήλωσή της είχε αναφέρει ότι "παραμένει στη διάθεση του Πρωθυπουργού" ζητώντας να κριθεί από το έργο της και ξεκαθαρίζοντας πως έχει κινήσει διαδικασίες για την επιστροφή του ποσού των 23.000 που έλαβε ως επίδομα στέγασης. 

"Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της" αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα.

Καταργείται η σχετική Διάταξη

Παραλλήλως, με απόφαση  Αλέξη Τσίπρα, καταργείται η σχετική διάταξη, που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου.

Οι πρώτες πληροφορίες από την Κυβέρνηση δεν προβλέπουν αντικατάσταση - άμεση τουλάχιστον- της αναπληρώτριας υπουργού. Εξ ού και θα φουντώσουν τα σενάρια ανασχηματισμού για τα επόμενα εικοσιτετράωρα. 

Πρόκειται άλλωστε για τη δεύτερη παραίτηση μέλους της κυβέρνησης σε διάστημα ενός μηνός, μετά και από την παραίτηση του Κ. Ζουράρι από τον θώκο του υφυπουργού Παιδείας.

Δυσαρέσκεια

Η χρήση της σχετικής διάταξης για τη δυνατότητα λήψης στεγαστικού επιδόματος από εξωκοινοβουλευτικά στελέχη (την οποία θέσπισε η παρούσα Κυβέρνηση το 2015) ενόχλησε σφόδρα τον Αλέξη Τσίπρα, όπως αποκάλυψε νωρίτερα δια των ερτζιανών, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σε τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα προς την Ράνια Αντωνοπούλου, στο οποίο της εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για τη χρήση του προνομίου από πλευράς της, δηλώνοντάς της πως "περιμένει την απάντησή της". 

Στην απάντηση- δήλωση που εξέδωσε πάντως νωρίτερα η πρώην - πλέον- υπουργός, ανακοίνωση παραίτησης δεν υπήρξε, πέραν της αόριστης αναφοράς ότι "παραμένει στη διάθεση του Πρωθυπουργού".