Η Περιφερειακή Παράταξη «Θεσσαλών Συμπολιτεία», φέρνει την συζήτηση για την ΑΓΕΤ σε ένα από τα αρμόδια θεσμικά όργανα, δηλαδή το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Σε επερώτηση που κατατέθηκε με την υπογραφή των Περιφερειακών Συμβούλων, κ. Τζούλιας Τσαλίκη και κ. Δημήτρη Λουφόπουλου αναφέρονται τα εξής: «Ύστερα από την ανησυχία και την έντονη συζήτηση που προκλήθηκε στην πόλη του Βόλου, σχετικά με την καύση RDF από την τσιμεντοβιομηχανία «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ», τη διοργάνωση εκδηλώσεων καθώς και σχετική ανακοίνωση της Αντιπεριφερειάρχη των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δ. Κολυνδρίνη, σας καταθέτουμε επερώτηση, ώστε τα θέματα να συζητηθούν υπεύθυνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να αναζητηθούν λύσεις προς όφελος των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να πάρουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Παρακαλούμε ταυτόχρονα για τη διεξαγωγή της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Βόλο, ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί και ευρύτερος διάλογος». Μεταξύ άλλων ερωτούν αν υπήρξαν αποκλίσεις και ποιες είναι αυτές, από τα αναφερόμενα στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, αν η Περιφερειακή Αρχή προέβη σε αίτηση θεραπείας -όπως είχε τη δυνατότητα- σε περίπτωση διαφωνίας με την Υπουργική Απόφαση, η οποία ακολούθησε. Επίσης αν έλαβε γνώση των Φακέλων Τροποποίησης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, για τις τροποποιήσεις του Ιουνίου του 2014, του Σεπτεμβρίου 2015 και του Φεβρουαρίου του 2017 κ.α. Επιπλέον θα κατατεθεί επερώτηση και ερώτηση για τυχόν διεξαχθέντες περιβαλλοντικούς ελέγχους καθώς και αίτημα για κατάθεση εγγράφων».

Η περιφερειακή σύμβουλος κ. Τζούλια Τσαλίκη δήλωσε: «Η παράταξή μας καταθέτει επερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή για το θέμα που δημιουργήθηκε αναφορικά την ΑΓΕΤ, αφού η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εκ του νόμου πολλές σχετικές αρμοδιότητες. Στόχος μας είναι να διεξαχθεί μια υπεύθυνη και θεσμική συζήτηση, να παρουσιαστεί η κατάσταση με στόχο τη διασφάλιση της σωστής ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την κατάσταση του περιβάλλοντος. Όλα πρέπει να λειτουργούν με ειλικρίνεια και διαφάνεια».

taxydromos.gr